Kar najprej vidite, pove, ali ste kreativec ali logik (FOTO)

Magazin 24. Nov 202314:41
optična iluzija
Foto: N1

Test z optično iluzijo temelji na ideji, da je način percepcije odvisen od vpliva dominantne polovice možganov.

Odgovor na vprašanje, ali ste bolj emocionalni in kreativni (nad čimer ima nadzor desna polovica možganov) ali bolj logični in analitični (to nadzoruje leva polovica), naj bi se skrival v tem, kaj najprej opazite, ko pogledate spodnjo fotografijo, piše N1 Sarajevo. Seveda v vsakdanjem življenju obe polovici sodelujeta, da lahko uspešno opravimo vse naloge. Vendar za ljudi, pri katerih je bolj aktivna leva polovica možganov, velja, da razmišljajo bolj logično in analitično, za tiste z bolj dejavno desno polovico, pa da so bolj emocionalni in kreativni.

optična iluzija
Foto: N1

Če ste najprej zagledali moškega, ki igra na saksofon, ste bolj logični in analitični, kar pomeni, da je v vaših možganih bolj aktivna leva polovica možganov. Verjetno ste dobri v matematiki in naravoslovnih znanostih, radi imate navodila ali pa jim sledite, radi rešujete logične uganke in podobno.

Ste praktični, realistični in podrobnosti so za vas pomembne. Odločitve sprejemate na podlagi dejstev in dokazov. Verjetno ste tudi precej organizirani in učinkoviti. Lahko ste dober komunikator in verjetno znate dobro artikulirati svoje misli.

Če pa ste najprej zagledali obraz, je pri vas dejavnejša desna polovica možganov, kar pomeni, da ste bolj emotivni in kreativni. Morda imate dobro razvito domišljijo in verjetno se pogosto zanašate na intuicijo. Ste čustveni in ekspresivni. Verjetneje ste dobri v glasbi in umetnosti ali pa ju imate zelo radi, izmišljate si vedno nove ideje in nimate težav s tem, da vidite širšo sliko. Običajno ste razumevajoči in sočustvujoči.