Kate Middleton in princ William objokujeta smrt: “Zelo sva žalostna”

Magazin 01. Jul 202208:00 0 komentarjev
Kate Middleton, princ William
Profimedia

Kate Middleton in princ William sta objavila redko osebno izjavo po smrti voditeljice BBC-ja, Dame Deborah James, pri njenih 40 letih po njeni bitki z rakom na črevesju.

Na twitterju sta zapisala: “Novica o smrti Dame Deborah naju je zelo razžalostila. Najine misli so z njenimi otroki, njeno družino in njenimi ljubljenimi. Deborah je bila zelo navdihujoča oseba in neomajno pogumna ženska, katere zapuščina bo živela naprej.” Zakonca sta se na koncu objave podpisala s svojima začetnicama, saj sta sporočilo želela narediti osebno. Voditeljica je umrla po dolgoletni bitki z rakom, prvič so ji ga diagnosticirali leta 2016.

Princ William je pred kratkim obiskal Dame Deborah James na njenem domu, da bi ji podelil čast Damehood. Poleg serije fotografij je ob priložnosti na Instagramu zapisala: “Princ William je dejansko prišel v našo družinsko hišo! Zelo sem počaščena, da se nam je pridružil ob popoldanskem čaju in šampanjcu, kjer se ni le velikodušno pogovarjal z vso mojo družino, ampak me je tudi počastil z mojo Damehood.”

Vojvoda Cambriški je obiskal tudi bolnišnico Royal Marsden v Londonu, kjer se je srečal z medicinskimi sestrami in osebjem, ki je pomagalo skrbeti za Dame Deborah James. 40-letni William je postal predsednik bolnišnice leta 2007, sledil je stopinjam svoje pokojne matere princese Diane, ki je prav tako podpirala ustanovo in jo pogosto obiskovala. “Zelo sem vesel, da sem jo spoznal, res je fantastična. Njena zapuščina je ogromna,” je princ povedal 59-letni Lorraine Kimber, pacientki, ki se trenutno zdravi zaradi raka na trebušni slinavki.

V zadnji epizodi svojega BBC podkasta You, Me & The Big C: Putting the Can in Cancer je voditeljica povedala, da želi svoje zadnje dni preživeti v domu svojih staršev. “Odločila sem se, da želim biti pri starših, ker ne glede na to, kako obožujem London, ne morem niti hoditi po stopnicah, da bi šla do stranišča. Nekako ni praktično. Moji starši živijo v bungalovu, tako da lahko vidim zelenje in sem lahko pride vsa moja družina,” je pojasnila producentu in prijatelju Miku Holtu. “Tam sem si vedno želela umreti,” je dodala. “To sem nekako vedno imela v mislih.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.