Kate Moss o “zastrašujočem” snemanju z Markyjem Markom

Magazin 01. Avg 202210:15 > 11:33 0 komentarjev
Kate Moss
Profimedia

Kate Moss je v radijskem intervjuju ponovno spregovorila o snemanju ikonične kampanje za Calvin Klein izpred 30 let, v kateri je nastopila z Markyjem Markom in na katero nima najlepših spominov.

48-letna supermanekenka je v pogovoru na BBC-jevem Radio 4, ki se je dotaknil tudi izkoriščanja rosno mladih deklet v modni industriji, razkrila, da se je ob takrat raperju, danes pa priznanem igralcu, Marku Wahlbergu (Marky Mark), počutila “ranljivo in prestrašeno”.

O zdaj 51-letnem Wahlbergu je povedala: “Bil je pravi mačo, vse se je vrtelo okrog njega. Imel je številčno spremstvo. Jaz pa sem bila le neki model.”

(Kot je znano, so poznejši zvezdnik Vročih noči in njegovi razposajeni prijatelji celo navdihnili HBO-jevo serijo Priskledniki, v kateri sta zaigrala tako Wahlberg sam kot njegov brat Donnie.)

Takrat 17-letna Moss je morala pozirati v neprijetnih položajih, zdaj pravi, da se je počutila popolnoma razčlovečeno, in dodala: “Mislim, da so izkoristili mojo ranljivost. Bila sem precej mlada in nedolžna, Calvinu je bilo prav to všeč.”

Ikonična Britanka je nadaljevala, da se je spopadala s “hudo tesnobo” pred dnevom snemanja in da so ji predpisali celo pomirjevalo. “Pred slikanjem se res nisem počutila dobro. Kak teden ali dva sploh nisem mogla vstati iz postelje.”

To ni prvič, da je Kate Moss spregovorila o tej neprijetni izkušnji, že pred desetimi leti je v pogovoru za Vanity Fair povedala, da je imela v času dela z Markyjem Markom in slovitim fotografom Herbom Rittsom živčni zlom.

“Sploh se nisem počutila kot jaz. Bilo mi je res neprijetno zajahati tega mišičnjaka. Ni mi bilo všeč. Dva tedna nisem mogla vstati iz postelje. Mislila sem, da bom umrla.”

Kate Moss je sicer pozneje nastopila v še več kampanjah za znamko Calvin Klein, med najodmevnejšimi so fotografije za dišavo Obsession, ki jih je sredi 90. posnel Mario Sorrenti.

Kate Moss
Profimedia

Wahlberg, čigar že omenjeni starejši brat Donnie, zdaj prav tako igralec, je bil član zasedbe New Kids on the Block, je v pogovoru za Guardian leta 2020 priznal, da ni bil ravno najboljši sodelavec za mlado Kate. “Takrat sem bil še precej neizbrušen, pravi grobijan. Nisem bil ravno svetovljanski,” je povedal.

V svojih poznih najstniških letih in zgodnjih dvajsetih se je zdaj slavni Bostončan večkrat znašel v navzkrižju z zakonom, konec 80. let je celo preživel 45 dni za zapahi zaradi napada na nekega Vietnamca.

Leta 2014 je Wahlberg zaprosil za pomilostitev in se javno pokesal za omenjeni zločin z rasističnim motivom.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!