Katere trende na živahnih ulicah New Yorka trenutno nosijo modne navdušenke

Magazin 17. Sep 202213:30
ulični stil new york jesen
Profimedia

Teden mode v New Yorku ni razkril le novih modnih zapovedi za prihajajočo pomlad, temveč je postregel tudi s pravo modno predstavo na svojih živahnih ulicah. Modne navdušenke so tako utrdile nekatere že napovedane trende za to sezono.

Mesec mode, ki se dvakrat na leto odvija v modnih prestolnicah New York, London, Milano in Pariz, vedno postreže s kopico navdiha tudi zunaj predstavitev modnih kolekcij. Tokrat smo prečesali ulice New Yorka in sestavili seznam trendov, ki bodo zaznamovali to jesen. Med njimi je kar nekaj takšnih, ki smo jih oboževali že prejšnje sezone, nekaj novosti pa so nam tudi tokrat predstavile stilsko dovršene obiskovalke modnih revij.

Korzet

Modni kos, ki smo ga spoznali že prejšnjo sezono, bo to jesen samo še pridobil popularnost. Tokrat ga lahko namesto v stilu Y2K kombiniramo z bolj prizemljenimi in minimalističnimi kosi, kot je kostim.

ulični stil new york jesen
Profimedia

Hip hop in R&B-stil
Široka oblačila v kombinaciji s kratkimi topi in veliko nakita – tudi ta stil se navdihuje z modnim obdobjem s preloma tisočletja in stavi predvsem na kontraste, kot so ženstveno-možato ter široko- oprijeto.

ulični stil new york jesen
Profimedia

Šolska uniforma
Modna sestavljanka, ki daje videz šolske uniforme, ni prav nič novega, a se vseeno zdi, da so modne navdušenke tokrat v ta slog vnesle nekaj svežega – videz ni več pretirano dodelan in igra s proporci je dobila nove razsežnosti.

ulični stil new york jesen
Profimedia

XXL
Silhuete in kroji ostajajo izredno široki ter posledično dovoljujejo več plastenja, kar je gotovo pozitivna napoved za prihajajoče hladnejše mesece. Minimalizmu so dodani drobni detajli, ki videzu dajejo osebnost.

ulični stil new york jesen
Profimedia

Usnje

Modne navdušenke se ga še vedno ne naveličajo. Videli smo ga v vseh mogočih kombinacijah – tudi od glave do peta. Dinamiko lahko ustvarimo z usnjem v različnih, a še vedno sorodnih barvnih odtenkih.

ulični stil new york jesen
Profimedia

2000-ta
Kot smo že omenili, je eden najvidnejših trendov trenutno milenijska moda, prenesena v sodobni čas. To pomeni, da značilnosti mode Y2K, kot so bleščeči mini topi, cargo hlače z žepi in kratke jopice, kombiniramo z osnovnimi kosi garderobe – na primer trenčem.

ulični stil new york jesen
Profimedia

Grunge
To jesen so glasbeni žanri gotovo velika inspiracija za ulični stil, med njimi sta svoje mesto našla tudi grunge in punk, ki dovoljujeta nekoliko drznejše in nenavadne kombinacije – vse je dovoljeno!

ulični stil new york jesen
Profimedia

Kostim
Tiste z elegantnejšim okusom boste navdušene, da enobarvni hlačni kostimi ostajajo. Izberite tajliran ali širši kroj in ga oplemenitite z veliko nakita.

ulični stil new york jesen
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.