Katero obliko torbice pa to pomlad obožujejo šik Francozinje?

Magazin 12. Maj. 202217:30
Delite:
Torbice
Foto: Profimedia

Modele, ki so podaljšani in jih je mogoče nositi tudi pod pazduho, kot to narekuje moda z začetka tisočletja. Od dišečega kruha do torbic v obliki bagete.

Francozinje se ne bojijo preizkušati novih trendov ali izpodbijati klišejev, ki so izoblikovali mit o pariškem slogu, vendar ne moremo zanikati dejstva, da z veseljem – in morda s kančkom ponosa – nosijo torbice čez ramo v obliki bagete. Medtem ko je originalni model italijanski (znamke Fendi), vse več vplivnic preizkuša nove in barvite dodatke.

Bageta, francoski simbol, ki je postal torbica.

Ta podolgovati kruh so v Franciji proizvajali, ko je država prepovedala peko kruha pred četrto uro zjutraj: idealen je, ker se speče v kratkem času in navduši brbončice. Danes je bageta postala francoski simbol, ki neguje podobo tistih, ki se s svežo bageto pod pazduho odpravijo na pot od prodajalne do doma.

SJP
Foto : Profimedia

To potezo je “ukradla” Silvia Venturini Fendi in ustvarila Fendijevo kultno torbo Baguette, ki jo odlikujeta prav podolgovata oblika in dimenzije, namenjene nošenju na rami (in tik pod roko), ne da bi bila moteča. Od enega mita k drugemu, prek kultnega lika Carrie Bradshaw v seriji Seks v mestu, bo Sarah Jessica Parker, ki sanja o Parizu, oblikovalski model spremenila v pravo torbico z vijoličastimi bleščicami.

Kaia Gerber
Foto : Profimedia

Resnično eleganten dodatek

Torbice niso tako velike, da bi postale okorne ali neobvladljive, a tudi ne premajhne, zato so očarljive za tiste, ki iščejo dodatek, v katerem mora biti vse, kar potrebujejo, ne da bi pri tem zasenčile uporabnika.

Dobro vemo, da si Francozinje želijo biti absolutne zvezde stila – razkrili smo njihovo skrivnost, zaradi katere so tako šik! – ne da bi se pri tem nujno zanašale na privlačen element. Če pomislite, ima tudi kultna Chanelova torba podolgovato obliko: običajno jo vidimo kot torbico, ki visi na rami in počiva na boku, a če pustite verigo, da zdrsne, jo lahko spremenite v zelo elegantno torbo za na ramo v obliki bagete. Spremeniti morate le svoj pogled.

Med dizajnerskimi torbami za pomlad in poletje 2022 je veliko modelov v obliki polmeseca, vendar smo prepričani, da bodo številnim med vami bolj všeč podolgovate oblike, ki vam – ko jih odprete – omogočajo, da imate pred očmi vse, kar potrebujete, od ključev do pametnega telefona.

Poleg Fendijeve Baguette priporočamo še Miu Miu Miu Crystal iz mehkega nabranega usnja, Valentino Garavanijev minimalni Locò, Celinin prefinjeni Cuir Triomphe in Roger Vivierjev moderni Viv’ Choc.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar