Katero pesem je letos na Spotifyju poslušalo največ ljudi?

Magazin 05. Dec 202219:11 0 komentarjev
spotify, glasba
PROFIMEDIA

Ponudnik za pretočno poslušanje glasbe Spotify je izdal svojo letno analizo, v kateri je med drugim razkril tudi najbolj poslušano pesem leta 2022.

Pri Spotifyju so rezultate poslušanosti letos razdelili v več kategorij. Najbolj poslušana je bila pesem As It Was, ki jo je britanski glasbenik Harry Styles javnosti predstavil aprila. Na drugo mesto po poslušanosti se je uvrstila še ena pesem britanskih izvajalcev, in sicer Heat Waves skupine Glass Animals.

Za njo so se v najboljšo peterico uvrstile STAY (The Kid LAROI in Justin Bieber) ter dve pesmi raperja in pevca iz Portorika, ki je poznan pod umetniškim imenom Bad Bunny. Pesem Me Porto Bonito se je uvrstila na četrto mesto,Tití Me Preguntó pa na peto.

Največ uporabnikov si je na Spotifyju zavrtelo prav pesmi omenjenega portoriškega pevca, ki je mesto najbolj poslušanega izvajalca zasedel tretje leto zapored. Tik pod vrh se je uvrstila ameriška pevka Taylor Swift, ki pa je bila najbolj poslušana med uporabniki Spotifyja v Združenem kraljestvu, Avstraliji in tudi v Sloveniji. Tretje in četrto mesto sta zasedla kanadska predstavnika Drake in The Weekend, med najbolj poslušano peterico pa se je uvrstila še korejska zasedba BTS.

Kateri albumi pa so letos tako navdušili publiko, da so si jih predvajali največkrat? Tudi v tej kategoriji je na prvem mestu Bad Bunny s svojim majskim albumom Un Verano Sin Ti. Na drugem mestu je album še enega izvajalca, ki se je visoko uvrstil tudi v drugih kategorijah: album Harry’s House nekdanjega člana skupine One Direction Harryja Stylesa.

Na tretje mesto se je uvrstil album Olivie Rodrigo z naslovom SOUR, za njim pa še Equals Eda Sheerana in album Planet Her ameriške raperke Doja Cat.

Pri Spotifyju pa so razkrili tudi peterico najbolj poslušanih skladb, ki so bile izdane pred vsaj dvajsetimi leti. Na prvem mestu je pesem Running Up That Hill kantavtorice Kate Bush, na drugem pa Yellow skupine Coldplay. Na preostala tri mesta so se uvrstileThe Real Slim Shady raperja Eminema, Gangsta’s Paradise, ki jo je izvajal Coolio, ter Smells Like Teen Spirit legendarne skupine Nirvana.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!