Kdo bo podedoval dvorec, v katerem je odraščala princesa Diana?

Magazin 11. Feb 202210:00 0 komentarjev
Princesa Diana
Profimedia

Princesa Diana morda ni imela tako privilegirane vzgoje kot njen bodoči mož princ Charles, a ta nikakor ni bila običajna.

Odraščala je na spektakularnem posestvu Althorp v Northamptonshireu, veličastnem domu, ki je že mnogo let v lasti zelo dobro povezane družine Spencer. Ko je leta 1992 umrl njen oče, bi bilo logično, da bi čudovito posestvo podedovali njegovi štirje otroci, toda glede na tradicijo je posestvo podedoval njegov najmlajši otrok, ki je bil takrat star komaj 27 let, saj je bil njegov edini preživeli sin.

Zdi se, da ta tradicija še vedno velja, kar pomeni, da bo nekega dne posestvo prešlo na najstarejšega sina Earla Spencerja, ki je trenutni lastnik, čeprav ima tri starejše sestre. Louis Spencer, ki je bratranec princa Williama in princa Harryja, je 27-letni igralec. Bil je šele malček, ko je princesa Diana leta 1997 umrla v avtomobilski nesreči v Parizu.

Posestvo je tudi prostor, kjer je princesa Diana pokopana. Njen brat Earl Spencer, ki ima sedem otrok iz treh zakonov, je na posestvu zgradil spominsko obeležje in muzej v njen spomin, v katerem so razstavljeni njena poročna obleka in drugi osebni predmeti.

Njegov sin Louis, ki je že vikont, a bo po očetovi smrti postal deseti grof Spencer, naj bi bil zelo zasebna oseba. Po poročanju Telegrapha je vir blizu Louisu dejal: “Rad ima svojo zasebnost in je zelo nadarjen igralec. Je zelo prijazen, pristen, dostojen in visok.”

Njegova najstarejša sestra, 31-letna Lady Kitty Spencer, ki je manekenka, je spregovorila o tej tradiciji dedovanja. “Zadeva je zelo zapletena, saj se časi spreminjajo in tudi stališča. Odraščali smo z vednostjo, da bo Louis tisti, ki bo dedoval dvorec, in prepričana sem, da bo opravil neverjetno delo.”

Louis Spencer
Profimedia

Louis je odraščal skupaj s sestrami v Cape Townu in se preselil v Združeno kraljestvo, da bi študiral na univerzi v Edinburghu. Je najmlajši otrok Earla Spencerja in njegove prve žene Victorie, ki sta zdaj ločena.

Jonathan Shalit, predsednik agencije InterTalent, je o Louisu dejal: “Američani ga bodo imeli predvsem radi. Nekaj ​​dobrih vlog bo dobil že samo zaradi svojega imena. In dobro je videti.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!