Keira Knightley v vlogi raziskovalne novinarke v filmu Bostonski davitelj

Magazin 09. Dec 202116:15 0 komentarjev
Kiera Knightley
Profimedia

Igralka Keira Knightley se po krajšem zatišju in prebolelem koronavirusu vrača na delo. V filmu o resničnem množičnem morilcu, ki je sredi prejšnjega stoletja posilil in ubil najmanj 13 žensk, bo igrala novinarko Loretto McLaughlin, ki je bila najbolj zaslužna za njegovo razkritje.

36-letna britanska igralka se po družinski karanteni počasi vrača v normalno življenje. Med boleznijo je izgubila vonj, sicer pa je Keira vse skupaj preživela relativno mirno. No, zdaj pa je čas, da se lepa igralka vrne na delo. Trenutno z ekipo v bližini univerze Harvard namreč snemajo film Bostonski davitelj, ki je posnet po resničnih dogodkih, ki so se v začetku 60. let prejšnjega stoletja dogajali v Bostonu. Bostonski davitelj je ime, ki so ga ljudje in mediji dali morilcu, ki naj bi spolno napadel in ubil 13 žensk. Za zločine je bil obsojen Alberto DeSalva, vse pa je temeljilo na podlagi njegovega priznanja, podrobnostih, razkritih na sodišču, na ločenih primerih in dokazih DNK, ki ga povezujejo z žrtvami.

Bostonski davitelj
Wikipedia

Keira bo v filmu igrala pogumno raziskovalno novinarko Loretto McLaughllin, ki je s pomočjo kolegice Jean Colov povezala umore in zgodbo ponesla v javnost v časopisu Milton. Ženski sta se tako skupaj uprli tudi seksizmu in zasmehovanju policajev, saj sta tako rekoč sami razkrili množičnega morilca.

Tony Curtis
Profimedia

Že leta 1968 je nastal prvi film o bostonskem davitelju, v katerem je DeSalva igral Tony Curtis, detektiva pa Henry Fonda.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!