Kevin Spacey mora plačati 31 milijonov producentom serije Hiša iz kart

Magazin 23. Nov 202108:38 > 09:01
Kevin Spacey
Profimedia

Leta 2017 je bil oskarjevec Kevin Spacey obtožen, da je pred leti v svojem stanovanju spolno napadel igralca Anthonyja Rappa, ki je bil takrat star 14 let. Netflix je že naslednji dan naznanil, da končuje sodelovanje z zvezdnikom, zdaj pa bo moral producentski hiši MRC plačati še 31 milijonov ameriških dolarjev za nastalo škodo in neprimerno vedenje.

Čeprav je po izbruhu obtožb o neprimernem vedenju Kevina Spaceyja slabo kazalo njegovi seriji Hiša iz kart, so ustvarjalci na novo napisali in posneli tudi šesto sezono, v kateri pa Spacey ni imel vloge. Zgodba se je v nadaljevanju vrtela okoli igralke Robin Wright.

Plaz očitkov o Spaceyjevem spolnem nadlegovanju in napadih se je sprožil novembra 2017. Takrat je Anthony Rapp razkril, da ga je oskarjevec kot otroka leta 1986 posadil na posteljo in se ulegel nanj na zabavi v svojem stanovanju v New Yorku. Že pred tem razkritjem, malo po izbruhu afere Weinstein, pa se je oglasila televizijska voditeljica Heather Unruh, ki trdi, da je Spacey zlorabil tudi njej bližnje ljudi.

Dve leti so za zaprtimi vrati potekala pogajanja med Spaceyjem in producentsko hišo MRC, piše The Hollywood Reporter. Zdaj je sodišče razsodilo, da mora nekdanji zvezdnik plačati skoraj 31 milijonov ameriških dolarjev, saj je naredil škodo seriji, ni se držal pogodbe, poleg vsega pa so ga tudi nekateri soigralci v seriji obtožili spolnega nadlegovanja. Spacey je v zelo priljubljeni seriji igral glavnega junaka Franka Underwooda.