KFC v Avstraliji zaradi podražitev solate priredil svoje recepte

Magazin 11. Jun. 202211:09
Delite:
Restavracija KFC
Foto: PROFIMEDIA

Ameriška veriga s hitro prehrano Kentucky Fried Chicken (KFC) je v Avstraliji zaradi visokih cen solato v svojih jedeh zamenjala z mešanico zelja. Nekateri obiskovalci poslovalnic KFC so zato močno nezadovoljni, vnela se je tudi duhovita razprava na Twitterju. Zapisano je bilo celo, da gre za "znamenje apokalipse".

Kot je ta teden poročala francoska tiskovna agencija AFP, se je lokalna cena zelene solate v Avstraliji v zadnjih mesecih dvignila za 300 odstotkov, zaradi česar so se v KFC odločili za spremembe svojih sicer uveljavljenih dolgoletnih receptov. Tako je zdaj solato v njihovih restavracijah zamenjala mešanica zelja.

Glava solate ledenka, ki je prej stala dva dolarja, zdaj v Sydneyju ali Melbournu stane skoraj osem dolarjev. Kot so pojasnili v podjetju, v Avstraliji beležijo pomanjkanje zelene solate, za kar so med drugim okrivili obsežne poplave na vzhodu države. Podražitve solate pa so po pojasnilih analitikov tudi posledica ruske invazije na Ukrajino, kar je povzročilo zvišanje cen dizelskega goriva in gnojil, posledično pa tudi zelenjave.

Draga solata na avstralski tržnici
Foto : PROFIMEDIA

Stranke KFC so medtem svoje nezadovoljstvo nad spremenjenimi recepti številčno izrazile na družbenih omrežjih. Izbiro zelja so označili za čudno, med drugim pa so na Twitterju zapisali tudi, da je zamenjava solate za zelje v burgerju KFC “znamenje apokalipse”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar