Komik Jimmy Kimmel bo že tretjič vodil podelitev oskarjev: “Čast ali past?!”

Magazin 09. Nov 202211:46
Jimmy Kimmel
Foto: Profimedia

Mediji poročajo, da bo komik Jimmy Kimmel na povabilo Ameriške filmske akademije že tretjič vodil podelitev oskarjev. "Biti tretjič povabljen, da gostim podelitev oskarjev, je velika čast ali pa past," je dejal v izjavi. Naj spomnimo, 95. oskarje bodo podelili 12. marca 2023 v gledališču Dolby v Hollywoodu.

Največja hollywoodska prireditev po pisanju STA poskuša za seboj pustiti polemike, ki se še vedno vrtijo okrog njene najnovejše izdaje. Industrija vidi Kimmla kot varnega gostitelja, potem ko je na zadnji podelitvi Will Smith na odru udaril Chrisa Rocka. “Kakorkoli že, hvaležen sem akademiji, da me je vprašala tako hitro po tem, ko so vsi dobri voditelji rekli ne,” se je pošalil Kimmel, najbolj znan po tem, da že leta vodi nočno pogovorno oddajo Jimmy Kimmel Live! na televiziji ABC.

Kimmel je podelitev oskarjev vodil leta 2017 in 2018. Požel je tudi skoraj univerzalne pohvale za vodenje televizijskih emmyjev leta 2020, ko so se organizatorji na začetku pandemije trudili pripraviti družbeno distancirano prireditev v skoraj praznem gledališču v Los Angelesu.

Producenta naslednjih oskarjev Glenn Weiss in Ricky Kirshner sta izjavila, da bo Kimmel zabaven in pripravljen na vse. Izvršni direktor in predsednica akademije Bill Kramer in Janet Yang pa sta ocenila, da bo Kimmel popoln gostitelj slovesnosti. Pri tem sta opozorila na njegovo strokovno znanje o televiziji v živo.

Jimmy Kimmel
Profimedia

Televizijska gledanost oskarjev je, tako kot skoraj vse podelitve, v zadnjih letih opazno upadla. Letos se je sicer vrnila na 16,6 milijona z lanskih rekordno nizkih 9,9 milijona gledalcev. Ogromno pozornosti je letos pritegnil trenutek, ko je Smith udaril komika Rocka. Kramer je na septembrskem srečanju s člani akademije predstavil načrte, s katerimi bi ponovno oživili pomembnost oskarjev. Na zadnjih podelitvah so sicer v veliki meri prevladovali manjši, bolj umetniško usmerjeni filmi, številni analitiki pa napovedujejo, da bodo naslednjič v ospredju filmi, ki razveseljujejo množice, kot sta Top Gun: Maverick in Črni panter 2.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar