Koze okupirale sosesko in uničevale gredice

Magazin 28. Jun 202311:18 0 komentarjev
koze, McKinney, Teksas, ZDA
WFAA.COM (Zajem zaslona)

Pobegle koze so se sprehodile skozi mestece v Teksasu in sproti popasle še gredice in osmukale grmovje in drevesa na vrtovih in dvoriščih hiš.

V gosteh je vedno slajše. To so si verjetno mislile koze, ki so pred dnevi “okupirale ” sosesko v McKinneyju v Teksasu.

Koze so prišle iz sosednjega kraja dober kilometer stran, kjer so pripadale večji čredi, ki je tam “čistila okolico”. V Teksasu imajo namreč navado, da na ozemlja, ki so predvidena za gradnjo, pripeljejo čredo koz, ki v kratkem času popasejo plevel in gosto trnje, ter tako očistijo zemljišče. Včasih jih najamejo tudi, da popasejo druge predele in tako zmanjšajo možnost širjenja požarov, ki so v Teksasu poleti precej pogosti.

Koze, ki so okupirale McKinney, so to naredile zelo miroljubno. “Počasi so prišle po cesti in se tukaj ležerno sprehajale in grizljale naše grmovje in rože,” je za televizijo WFAA povedal Mike Danielson, dolgoletni prebivalec soseske. Tudi več hišnih kamer je posnelo koze, ki so se pasle po soseski. Koze so poškodovale nekaj grmovja, gred in dreves, na koncu pa so se vrnile k svoji čredi na gradbišču.

“Mislim, da so popasle nekaj malega z vseh dvorišč in vrtov. Ena od njih se je postavila na dve nogi in obirala listje z enega od mojih dreves,” pa je povedal Garrett Piersall, še en prebivalec McKinneyja. “Pravzaprav so mi naredile uslugo, saj bi drevo tako ali tako ta ali naslednji teden posekal,” se je zasmejal. Podjetje, ki je lastnik koz, je škodo lastnikom hitro popravilo in v nekaj urah poškodovane grede uredilo ter posadilo nove grme in rože.

Vse N1ajboljše! Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!