Kraljica Elizabeta II. presenetila potnike na podzemni železnici

Magazin 17. Maj 202214:55 > 15:37
Delite:
Kraljica Elizabeta II.
Foto: Andrew Matthews/Pool via REUTERS

Kraljica Elizabeta II. je obiskala novo linijo londonskega metroja, ki nosi ime po njej, in sicer Elizabeth line (Elizabetina linija, op. a.). Nasmejana in v razposajenem duhu se je s pomočjo palice sprehodila po postaji in celo uporabila avtomat za nakup vozovnice.

Do zadnjega namreč ni bilo znano, ali se bo lahko kraljica Elizabeta II. dogodka udeležila. V zadnjem času monarhinjo namreč pestijo zdravstvene težave in težave z mobilnostjo, zato si pri hoji pomaga s palico. 96-letna kraljica je odeta v spomladansko rumene odtenke tako danes vendarle obiskala novo linijo podzemne železnice, ki nosi ime po njej — Elizabetina linija. Srečanje s kraljico se je odvilo na londonski postaji Paddington.

Elizabeta II. je bila na dogodku, ob spremstvu najmlajšega sina princa Edwarda, vidno nasmejana in dobre volje. Na postaji sta jo med drugim sprejela britanski premier Boris Johnson in londonski župan Sadiq Khan. Johnson je v izjavi dejal, da je ”fantastično videti kraljico v javnosti” in da so izjemno ”ganjeni in hvaležni njenemu veličanstvu, da se je udeležila današnjega odprtja nove linije”. Kraljica in princ Edward sta se srečala tudi z zaposlenimi na podzemni železnici.

Monarhinja se je na dogodku ravno tako seznanila, kako si napolniti vozovnico za metro, in sicer za ”primere, če bo metro kadarkoli želela uporabiti”. Sicer pa je nova linija, ki nosi ime po kraljici, zamujala z gradnjo, presegla pa je tudi prvotni proračun. Prav tako so se srečevali z zapleti in težavami pri nameščanju signalizacije, poroča Sky news.

To je sicer že drugič, da se je kraljica v zadnjih petih dneh pojavila v javnosti. Kot smo poročali, si je 13. maja ogledala kraljevo razstavo in dirko konj na posestvu njenega gradu Windsor.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar