Kraljica, ki je bila nekoč le običajno palestinsko dekle

Magazin 28. Okt 202120:08 0 komentarjev
Kraljica Rania
Profimedia

Konec avgusta je svoj 51. rojstni dan praznovala jordanska kraljica Rania. Je soproga jordanskega kralja Abdulaha II., ki ga je spoznala leta 1993 in se vanj takoj zaljubila.

Preden je postala kraljica, je bila Rania povsem običajno palestinsko dekle, rojena v Kuvajtu. Njen oče je bil zdravnik v eni izmed otroških bolnišnic tam. Rania se je vpisala na študij računalništva in znanosti v kombinaciji s poslovno šolo in administracijo na ameriški univerzi v Kairu. Takrat še princa je povsem naključno spoznala v eni od bank v Amanu, kjer je takrat tudi delala.

kraljica Rania
Profimedia

Banka je bila v lasti svaka kralja Abdullaha. Prva služba Ranie je bila povezana z računalništvom. Če lahko verjamemo virom, naj bi Rania v tistem času bila že skoraj pred poroko z drugim moškim, vendar je bila ljubezen do Abdulaha tako močna, da se je odločila zanj.

Kraljica Rania
Profimedia

“Vem, da sem se prav odločila, saj je Abdulah ljubezen mojega življenja in ne bi mogla biti bolj srečna, kot sem z njim,” pravi danes Rania. Skupaj imata štiri otroke, na katere sta oba zelo ponosna: princa Husseina (27), princeso Iman (25), princeso Salmo (21) in princa Hashema (16).

Kraljica Rania
Profimedia

Kraljica Rania je znana tudi po lepoti in gracilnosti. Rada ima kreacije priznanih modnih kreatorjev, ki jih nosi, kot bi bila manekenka. Je tudi aktivna pri dobrodelnih akcijah in v boju za žensko enakopravnost v arabskih deželah. Hkrati je pripomogla k vse večji priljubljenosti svojega moža v domovini in tudi po svetu.