Kristalna plaža brez gneče

Magazin 15. Jul 202212:13 > 12:51 0 komentarjev
Kristalna plaža, Črna gora
Montenegro Holiday/Instagram

Blizu črnogorskega mesteca Kruče leži čudovita divja plaža s prav posebnim imenom.

Črna gora je znana po čudoviti obali in čistem morju. Idiličnih krajev za kopanje je v tej državi nešteto, vendar je morda divja plaža v bližini mesteca Kruče vrhunec črnogorske ponudbe. Priročno blizu glavne ceste med Barom in Ulcinjem, a hkrati dovolj daleč od vsakodnevnega trušča je to pravi kraj za počitek in sproščanje. Gozd, ki plažo obdaja, in strma pot, ki vodi po pobočju, poskrbita, da pretirane gneče ni.

Kaj lahko kopalci pričakujejo, izda že ime samo. Kristalna plaža poleg miru in tišine ponuja predvsem kristalno morje v čudovitih modrih odtenkih, tako da je o obisku vredno razmisliti. V Kručah so vsem obiskovalcem na voljo apartmaji in restavracije, pa tudi lažje dostopna betonska plaža, ki pa Kristalni po lepoti ne pride niti blizu.

Do Kristalne plaže z avtomobilom ni mogoče priti. Parkirati je treba že nekoliko prej in se po strmi poti skozi gozd spustiti do morja. Pri spuščanju je potrebna velika previdnost, še posebej če so z vami tudi otroci, piše Nova.rs. Vendar pogled na kristalno morje poplača vsakršen trud.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!