Louis Vuitton predstavil zadnjo moško kolekcijo pokojnega oblikovalca

Magazin 26. Jan 202217:15 0 komentarjev
louis vuitton
Profimedia

Francoska modna znamka Louis Vuitton je predstavila novo moško kolekcijo. To je zadnja kolekcija, ki je nastala pod taktirko pokojnega Virgila Abloha.

Louis Vuitton je v Parizu predstavil še zadnjo kolekcijo pod kreativno direktivo pokojnega modnega oblikovalca Virgila Alboha. V posebni in čustveni kolekciji je Virgil Abloh predstavil moderne ideje moške mode, ki so se raztezale med unikatno krojenimi suknjiči, strukturiranimi plašči ter poklonom prepoznanim vzorcem in umetnosti. Virgil je za francosko modno hišo oblikoval osem kolekcij, ki so raziskovale meje moškosti, univerzalnega okusa in tehnične izpopolnitve. Številni ga zaradi inovativnega pogleda na modo uvrščajo med revolucionarne oblikovalce današnjega časa.

louis vuitton
Profimedia

Kolekcija pod imenom Louis Dreamhouse je združevala visoko in ulično modo z elementi raziskovanja umetnosti in meja med ekskluzivo in inkluzivo. Plesalci in manekeni so se sprehodili po modni brvi, ki je vključevala elemente doma po nesreči. V središču prizorišča so bile rdeče stopnice, ki so spominjale na prizor iz satirične komedije The Truman Show. Jedilna miza, dimnik in rdeča streha so zopet znak simbolizma, ki ga je Virgil Abloh redno vključeval v svoje ustvarjanje. Svoje skromno okolje, v katerem je odraščal, je rad povezal z visoko modo.

moda
Profimedia

Kolekcija je modo predstavila kot umetnost.

Kolekcija je zajemala raznovrstno paleto vzorcev, krojev in modnih slogov, ki jih povezuje združevanje nasprotujočih estetik. Na eni strani so sproščene kavbojke z monogramom dopolnjevale strukturirane, elegantne suknjiče, na drugi strani pa so se prepletali unikatni vzorci in materiali. Tudi ta kolekcija je temeljila na hibridnosti, zabrisanih mejah lepega in nosljivega ter navdihujoče spodbudila gledalce k samoiniciativnemu raziskovanju moške mode.

louis vuitton
Profimedia

Poleg vodilnih manekenov na svetovni ravni so se po modni brvi sprehodili tudi plesalci. 20 plesalcev je pariško modno revijo popestril v spremljavi orkestra. Abstraktna estetika pokojnega oblikovalca se ni videla samo v oblačilih, prepletajoča hoja manekenov in plesalcev je ustvarila dinamično vzdušje ter modo predstavila na ravni umetnosti.

louis vuitton
Profimedia