Med dopustom na Hrvaškem obiskala frizerko. Cena storitve jo je šokirala

Magazin 30. Dec 202312:46 9 komentarjev
Obisk frizerskega salona
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Obisk frizerskega salona v Zadru je bil za 34-letno Hrvatico iz nemškega Stuttgarta pravi šok. Razlog? Neverjetno visoka cena, ki prekaša celo nemške ...

34-letna Hrvatica, ki sicer živi v nemškem mestu Stuttgart, je v času božičnih praznikov dopustovala v Zadru. Ker si je zaželela nove pričeske, je rezervirala termin v frizerskem salonu. Frizerji v Dalmaciji sicer opažajo precejšen porast posla v poletnih mesecih, saj k njim takrat prihajajo veliko strank, pogosto iz Nemčije.

Ta praksa ni nenavadna, saj so hrvaški frizerji znani po strokovnem znanju, cene njihovih storitev pa so pogosto nižje v primerjavi z nemškimi. Cene pramenov za dolge lase se v Nemčiji po poročanju Večernjega lista gibljejo med 100 in 150 evri.

A so se razmere tudi v hrvaških frizerskih salonih v zadnjih mesecih očitno spremenile. 34-letnica, ki si je prav tako želela narediti pramene, je bila šokirana, ko ji je frizerka povedala ceno – 265 evrov, poročanje Fenixa povzema Večernji list. Kljub začetnemu presenečenju se je odločila, da bo termin zaradi dolgoletnega poznanstva s frizerko obdržala.

“Bila sem šokirana, ker pa frizerko poznam že dolga leta, mi je bilo neugodno odpovedati termin. Povedala mi je, da bo celoten tretma trajal približno šest ur, in to zato, ker mi bo nanesla nekaj preparatov, ki ščitijo moje lase,” je dejala 34-letnica, ki sicer imena frizerskega salona ni želela izdati, še piše Večernji list.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje