Medijski mogotec Rupert Murdoch pri 92 letih petič pred oltar

Magazin 21. Mar 202307:12
Ruport Murdoch
Profimedia

Medijski mogotec Rupert Murdoch je oznanil zaroko s 25 let mlajšo Ann-Lesley Smith. Kdaj bo poroka?

92-letni avstralsko-ameriški poslovnež Rupert Murdoch in njegova 66-letna izbranka Ann-Lesley Smith sta se spoznala septembra lani na enem izmed dogodkov v njegovem kalifornijskem vinogradu. Murdoch je v izjavi za enega od svojih medijev sporočil, da se je bal znova ljubiti. “A vedel sem, da bo moja zadnja. Srečen sem,” je dejal po poročanju britanskega BBC.

Po njegovih besedah je 66-letnico zaprosil na dan svetega Patrika in da je bil ob tem zelo živčen. Murdoch, ki ima za seboj že štiri ločitve, je dodal, da se z izbranko že zelo veselita, da bosta preostanek življenja preživela skupaj. Po poročanju BBC bo poroka poleti, par pa naj bi svoj čas preživljal razpet med Kalifornijo, Montano, New Yorkom in Veliko Britanijo.

Spomnimo, da je bil Murdoch pred tem poročen z igralko Jerry Hall. Po šestih letih zakona sta se ločila lani poleti. Pred tem je bil poročen z avstralsko stevardeso Patricio Booker (med 1956 in 1967), novinarsko škotskega rodu Anno Mann (med 1967 in 1999) ter podjetnico Wendi Deng (med letoma 1999 in 2014).

Ann-Lesley Smith ima za sabo dva zakona. Med drugim je bila poročena z ameriškim zvezdnikom kantri glasbe Chesterhen Smithom.

Murdoch je sicer ustanovitelj in lastnik podjetja News Corporation, ki ima med drugim v lasti Fox News in Wall Street Journal v ZDA ter The Sun in The Times v Združenem kraljestvu. Leta 2018 je bil njegov najstarejši sin Lachlan imenovan za naslednika v podjetju, Murdoch pa je prodal večino podjetja 21st Century Fox Disneyju. Premoženje mogotca Murdocha ocenjujejo na 16,6 milijarde dolarjev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.