Michael Wolff, avtor knjige Ogenj in bes, z novo knjigo o Trumpu

Magazin 17. Jun 202120:32
Donald Trump
Octavio Jones/File Photo/REUTERS

Michael Wolff, ki je s svojo knjigo Ogenj in bes sprožil plaz podobnih knjig o kaotični Beli hiši nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa, je napisal novo knjigo z naslovom Plaz (Landslide). V njej opisuje zadnje dni Trumpovega mandata po porazu na volitvah novembra lani. Knjiga bo izšla 27. julija pri založbi Henry Holt.

Založba trdi, da knjiga temelji na informacijah iz prve roke, saj naj bi z Michaelom Wolffom govorili vodilni člani Trumpove vlade in celo Donald Trump sam. To je presenečenje glede na to, da je Trump prvo Wolffovo knjigo označil za polno laži in je celo skušal preprečiti njeno objavo. Knjiga Ogenj in bes je izšla januarja 2018, prodali so več kot dva milijona izvodov.

Tudi Trump trdi, da piše

Wolffovi knjigi so sledile številne druge, ki so ponavljale osnovno zgodbo, namreč da Trump ni kos položaju, ki ga je osvojil s presenetljivo zmago na volitvah 2016.

Ameriški predsedniki po upokojitvi podpisujejo milijonske pogodbe za svoje spomine in tudi Trump trdi, da “piše kot nor”. Vendar pa med izdajatelji ni veliko zaupanja, prav tako ni še nihče potrdil Trumpovih navedb, da je zavrnil dve bogati pogodbi za knjigo.

Glavni izvršni direktor velike založbe Simon & Schuster Jonathan Karp je zaposlenim prejšnji mesec dejal, da ga Trumpovi spomini ne zanimajo, ker močno dvomi, da bo nekdanji predsednik, ki še vedno trdi, da ni izgubil volitev, napisal kaj po resnici.