Mislijo, da je resnična: bogataši in slavni jo vabijo na zmenek

Magazin 03. Jan 202414:11 1 komentar
Foto: Zajem zaslona/Instagram

Vplivnica Emily Pellegrini naj bi bila stara 21 let in naj bi živela v Italiji, na Instagramu pa objavlja podrobnosti iz svojega vsakdana.

Emily Pellegrini ima na Instagramu že več kot 135 tisoč sledilcev. Je model in viralna senzacija, njene objave pa so pritegnile pozornost mnogih, piše The Sun.

Redno objavlja fotografije in videe, na katerih pozira v spodnjem perilu, njeni sledilci pa se čudijo njeni lepoti. Vendar obstaja težava – ni resnična. Emily je namreč produkt umetne inteligence.

Moški, ki jo je ustvaril s pomočjo umetne inteligence, je z njenimi objavami na platformi Fanvue (kjer so objavljene njene erotične podobe) v samo šestih tednih zaslužil več kot 10 tisoč dolarjev (približno 9.100 evrov).

“ChatGPT sem prosil, naj opiše sanjsko žensko povprečnega moškega. Dobil sem dekle z rjavimi lasmi in dolgimi nogami. Naredil sem jo po tem opisu. Želel sem, da je všečna, privlačna in čim bolj resnična,” je povedal za Daily Mail.

Foto: Zajem zaslona/Instagram

Emily Pellegrini je kmalu pritegnila pozornost nekaterih bogatašev, ki se niti ne zavedajo, da pošiljajo sporočila nekomu, ki ne obstaja.

“Piše ji ogromno ljudi. V zasebna sporočila ji pišejo res znani ljudje, kot so nogometaši, milijarderji, borci MMA in teniški igralci. Mislijo, da je resnična, vabijo jo v Dubaj, v drage restavracije,” je za Daily Mail pojasnil njen neimenovani kreator.

Dodal je, da je Emily prejela sporočilo od nogometaša, ki naj bi bil v Nemčiji zelo znan, prosil pa je za njeno številko in napisal: “Zakaj takšna lepotica nima fanta?”

Foto: Zajem zaslona/Instagram

A medtem ko Emily potuje po svetu in uživa v luksuznih hotelih, oseba, ki vodi njen profil, ne živi tako glamurozno. “Na začetku sem delal 14 do 16 ur na dan, da sem ugotovil, kateri programi so najboljši za njen obraz, telo in posnetke. Zdaj delam osem ur na dan. Ne hodim pogosto ven,” je še razkril.

Foto: Zajem zaslona/Instagram

Kljub Emilyjinemu uspehu naj bi njen kreator, čigar identiteta ostaja skrivnost, izrazil zaskrbljenost zaradi zlovešče uporabe tehnologije umetne inteligence.

Po poročanju časnika New York Post je namreč dejal, da ima umetna inteligenca veliko prednosti, po drugi strani pa je tudi zelo nevarna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje