Modna revija stoletja: modne znamke so se poklonile oblikovalcu Alberju Elbazu

Magazin 13. Okt 202119:04 > 19:04 0 komentarjev
moda
Profimedia

45 vodilnih modnih znamk je v Parizu sodelovalo na modnem memorialu. Alber Elbaz, ustanovitelj znamke AZ Factory, je eden najbolj vplivnih modnih oblikovalcev modernega časa.

Na pariškem tednu mode se je združil modni svet. Modna revija znamke AZ Factory se je z izborom 71 kreacij poklonila oblikovalcu Alberju Elbazu, ki je v letošnjem aprilu preminil po okužbi s koronavirusom.

Modni oblikovalec, rojen v Maroku, je odraščal v Izraelu, svojo modno kariero pa začel s šolanjem na univerzi za inženiring in oblikovanje Shenkar. Leta 1985 je začel ustvarjati v New Yorku pri oblikovalcu Geoffreyu Beenu, nadaljeval pa v Parizu pri Guyu Larochu in modni hiši YSL. Dolga leta je deloval kot kreativni direktor modne znamke Lanvin, leta 2019 pa je ustanovil znamko AZ Factory. Elbaz je s kreativo oblikoval pot moderne mode.

moda
AZ Factory, Jean Paul Gaultier

Dogodek z naslovom Love Brings Love je na enem mestu, v pariškem Le Carreau du Temple, združil kreativce, modne poslovneže, vizionarje in vodje. Dogodek je spominjal na cirkus – modno revijo v takšnem slogu si je Elbaz želel že dolgo.

moda
AZ Factory, Vivienne Westwood

Poklon največjih imen modne industrije

Oblikovalcu se je na modni reviji poleg AZ Factory poklonilo še 45 vodilnih svetovnih modnih znamk, med njimi tudi Louis Vuitton, Gucci, Saint Laurent, Balenciaga, Lanvin, Loewe, Vivienne Westwood, Alaia, Fendi, Burberry, Ralph Lauren, Chloe, Vetements, Off-White, Alexander McQueen in Versace.

Vsaka izmed znamk je na modni brvi predstavila po eno kreacijo, ki so vsaka na svoj način poosebljale živahno in ironično nrav Alberja Elbaza – oblikovalca, ki je modni industriji skozi leta ustvarjanja postregel z nekaterimi izmed najbolj ikoničnih kolekcij v zgodovini mode.

moda
AZ Factory, Balenciaga

Bogato predstavitev največjih talentov modne industrije so dopolnile še sentimentalne kreacije znamke AZ Factory, za katero ustvarja tudi uspešen slovenski modni oblikovalec Peter Movrin. AZ Factory ustvarja kreacije visoke mode, s svojimi kupci pa komunicira kot s svojimi prijatelji. Z visoko stopnjo mojstrstva kreirajo uporabna, okolju prijazna oblačila, ki razveseljujejo in razrešijo modne zagate.

moda
AZ Factory