Na dan bo prišla resnica o zakonu Emmanuela in Brigitte Macron

Magazin 12. Sep 202120:22 2 komentarja
Emmanuel Macron, Brigitte Macron
Profimedia

Francoska javnost že z nestrpnostjo čaka na izid nove knjige avtorice Gaël Tchakaloff, v kateri bodo odkrite številne podrobnosti iz zakona Emmanuela in Brigitte Macron. Že zdaj lahko slutimo, da bo knjiga izjemno ''sočna''.

Založba, ki bo izdala novo knjigo avtorice Gaël Tchakaloff, je izjemno preudarno načrtovala izid knjige While We’re Alone, saj so si želeli, da bi bila takrat večina Francozov že z dopustov, saj bi imela knjiga tako še večji odmev.

Javnost že z nestrpnostjo čaka na sočne podrobnosti, ki jih obljubljajo v knjigi, in predvsem to, da bi končno izvedeli, kako močan vpliv ima Brigitte zares na svojega moža, francoskega predsednika Emmanuela Macrona.

Predsednik ne zdrži dolgo brez svoje Brigitte

Če gre verjeti avtorici knjige, je Macron tako zelo zaljubljen v svojo ženo, da nikoli ne mine več kot 90 minut, da ne bi govoril z njo. Z njo se posvetuje tudi o vseh pomembnih odločitvah, ki jih sprejema kot predsednik Francije.

Gaël Tchakaloff je večkrat nagrajena avtorica biografij številnih politikov, pred petimi leti pa je spoznala Brigitte Macron in postala njena tesna prijateljica, zato ne čudi, da je v knjigi lahko popisala številne zanimivosti iz njunega zasebnega življenja, ki že od začetka presenečajo in šokirajo javnost. Še zlasti dejstvo, da je Brigitte 25 let starejša od moža, v katerega se je zaljubila, ko je bil njen učenec v srednji šoli na severu Francije.

Njuna ljubezen z leti ni zbledela, prav nasprotno, postala sta si vse bližje, Emmanuel pa se danes zelo opira na njeno modrost in izkušnje, ki si jih je nabrala z leti in ki so mu pomagale, da je leta 2017 iz povsem neznanega politika sedel na mesto francoskega predsednika.

Vsako odločitev mora najprej potrditi Brigitte

Nekateri ju sovražijo, drugi obožujejo, prav nihče pa ne ostane ravnodušen do njunega odnosa. Zaradi velike razlike v letih se je Brigitte že navadila vseh šal na svoj račun, seveda pa tudi vseh natolcevanj, da je Macron v resnici gej in da je zakon z Brigitte pravzaprav le predstava za javnost.

Takšne govorice je nedavno ovrgel ugleden francoski režiser, za katerega je javno znano, da je homoseksualec, povedal je namreč, da je pogosto prisoten na zabavah, ki se jih udeleži tudi Macron, in da sta z ženo izjemno ljubeča drug do drugega. “Zelo sta si blizu in on si želi samo njo,” je povedal za The Telegraph.

Številni Francozi so prepričani, da bi bil Emmanuel brez svoje Brigitte povsem izgubljen, zato ima izjava avtorice, da redko mine dan, ko ne bi vsakih 90 minut govorila, še kako resnične korenine.

“To, kar sem želela povedati, je, da govorita noč in dan. Njena pisarna je v ženskem krilu v pritličju na Elizejskih poljanah, on dela v prvem nadstropju, in ko je on na poti, govorita ves čas,” je za The Telegraph razkrila avtorica.

Dobro obveščeni vedo povedati, da Macron postane celo anksiozen, če dolgo ne more vzpostaviti stika z ženo, ker ima tisti dan na primer preveč zaseden urnik. Včasih se celo odpove sestanku, samo da bi se lahko z njo v miru pogovoril o vseh pomembnih zadevah. To je še zlasti moteče za njegove svetovalce in pomočnike, saj morajo vedno čakati, da vse odločitve in predloge odobri tudi Brigitte.

“Imata skupni urnik, ki do minute natančno predvideva, kje v določenem trenutku sta. Prepričana pa sta, da njuno razmerje v veliki meri nadgrajuje tudi njune osebnosti,” je povedala Tchakaloff, ki je razkrila tudi, da francoski predsednik takrat, ko je pod velikim stresom, rad grize nohte.

Še vedno sta do ušes zaljubljena

In kakšno je danes njuno razmerje? “Oba sta izjemno inteligentna, povezana sta na različnih področjih in obenem še vedno zelo zaljubljena. Oba imata rada knjige, rada bereta. Če se boste z njima pogovarjali, bo v pogovoru veliko citatov iz knjig. Ko sem se še srečevala z njima in so bila naša srečanja pogosta, sta se ves čas dotikala drug drugega in si dajala poljube na lica,” je še izdala avtorica, ki je bila nekoč dobra prijateljica prve dame Francije.

Avtorica se je s predsedniškim parom spoznala leto dni prej, preden je Emmanuel postal predsednik. Leta in leta so se redno družili in skupaj odhajali na potovanja. Verjetno si prav zaradi tega Macrona nista želela, da bi ona napisala knjigo o njima, predsednikovi svetovalci pa so celo zahtevali, da bi objavo knjige prepovedali.

Danes avtorica ni več v stikih s predsedniškim parom in tudi sama komaj čaka, da vidi, kakšen bo njun odziv ob izidu knjige.