Na evrovizijsko Mama ŠČ! zaplesali tudi hrvaški gasilci in potapljači (VIDEO)

Magazin 14. Maj 202306:12

Z zabavnima videoposnetkoma so svoje predstavnike na letošnji Evroviziji podprli tudi hrvaški potapljači in gasilci.

Včerajšnji finale tekmovanja za pesmi Evrovizije je zmago pričakovano prinesel švedski predstavnici Loreen.

Pričakovanja so bila velika tudi za sosednjo Hrvaško, a je bila po koncu glasovanja strokovne žirije med zadnjimi uvrščenimi v finalu. Šele po glasovanju gledalcev, kjer je bila očitno veliko bolj priljubljena kot pri žiriji, se je uspela prebiti na višje mesto. Na koncu je zasedla 13. mesto od 26 finalistk.

Že pred Evrovizijo, ki je letos potekala v angleškem Liverpoolu, pa je hrvaška pesem Mama ŠČ! skupine Let 3 postala viralni hit. Med gledanjem Evrovizije jo je izpostavila tudi britanska pisateljica J. K. Rowling, poleg svetovne javnosti pa so jo hitro vzljubili tudi Hrvati.

Z zabavnimi skeči so se hrvaški predstavnici poklonili potapljači Potapljaškega kluba HRVI Nemo-Adriatic in reški gasilci. Podvodni videoposnetek si lahko ogledate spodaj, video gasilske plesne točke pa na vrhu prispevka.

Skupina je sicer na velikem evrovizijskem odru nastopila s skladbo Mama ŠČ!. Gre za protivojno pesem, v kateri po besedah članov skupine “opozarjajo na nadutost ljudi, ki mislijo, da lahko počnejo, karkoli hočejo, in so prepričani, da so boljši kot ostali”. V intervjujih so zatrdili, da je pesem metafora za Rusijo, večkrat omenjeni traktor pa naj bi predstavljal beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka, ki je Vladimirju Putinu za 70. rojstni dan podaril traktor.

Let 3
Profimedia

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.