Na ljubljanskih ulicah že postavljajo prve božične smreke (FOTO)

Magazin 11. Nov 202214:53 1 komentar
smreka, ljubljana
N1

Praznično okraševanje prestolnice pred prihodom veselega decembra je že v polnem teku. Medtem ko delavci na dvigalih lučke izobešajo že več tednov, pa se je danes začelo tudi postavljanje božičnih smrek.

Do začetka veselega decembra je še manj kot mesec dni, praznično okraševanje Ljubljane pa je že v polnem teku. Božične lučke se že vijejo nad marsikatero ulico, danes pa so meščani lahko opazili tudi delavce, ki so postavljali prve božične smreke.

Tako so danes božično smreko postavljali ob križišču Gosposvetske in Slovenske ceste.

smreka, ljubljana smreka, ljubljana
N1
smreka, ljubljana smreka, ljubljana
N1
smreka, ljubljana smreka, ljubljana
N1
smreka, ljubljana smreka, ljubljana
N1

Pred začetkom prazničnega obdobja so mnogi ugibali, ali bo zaradi energetske draginje v prestolnici letos manj okrasja. Kot so pojasnili na Mestni občini Ljubljana, so že pred časom začeli pripravljati več rešitev za decembrsko okrasitev mesta. Razmišljali naj bi o tem, da bi lučke prižgali samo popoldne, svetile bi do polnoči, nato pa bi jih ugasnili.

Kot so še dodali, strošek novoletne okrasitve znaša manj kot 1.000 evrov, saj ko gorijo novoletne lučke, javno razsvetljavo ugasnejo. Kako bodo ravnale druge mestne občine, preberite v prispevku: Bodo zaradi podražitev ugasnile novoletne lučke? Tako odgovarjajo mestne občine.

Na praznični čas pa se pripravljajo tudi na sosednjem Hrvaškem, kjer so načrte pred dnevi razkrili organizatorji zagrebškega adventa. Zagrebški božični sejem bo trajal 43 dni, od 26. novembra do 7. januarja 2023. Z lučkami bo okrašeno skoraj celotno mestno jedro, poleg spremljevalnega programa in stojnic pa se vrača tudi drsališče. Kaj vse bo še ponudil zagrebški sejem, preberite v prispevku: Zagrebški advent: kakšen bo eden največjih konkurentov okrašene Ljubljane?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje