Na slovenskem San Remu slavila skladba Do roba in še čez

Magazin 09. Jul 202223:15 > 10. Jul 2022 14:40 0 komentarjev
MMS
Posnetek zaslona: TV Slovenija

Na festivalu Melodije morja in sonca je bila za najboljšo slovensko poletno popevko izbrana pesem Do roba in še čez v izvedbi glasbenic Anike Horvat in Tinkare Kovač.

Slovenska obala je bila v soboto zvečer glasbeno obarvana. Na tradicionalnem prizorišču Avditorija Portorož je namreč potekal 41. festival Melodije morja in sonca (MMS). Ob spremljavi festivalskega banda se je na odru predstavilo 12 tekmovalnih pesmi. Strokovna žirija je podelila dve nagradi, in sicer za najboljšo skladbo v celoti in nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja.

Za najboljšo skladbo v celoti je bila izbrana pesem Do roba in še čez, ki sta jo skupaj zapeli glasbenici Anika Horvat in Tinkara Kovač. Nagrade za najbolj obetavnega izvajalca pa je razveselila Ninnay, ki je nastopala s pesmijo Nočem Tja.

Letošnji festival je sicer prinesel novost glede načina glasovanje občinstva. Obiskovalci so namreč lahko glasovali prek enkratne QR kode, ki jo so prejeli ob vstopu na prizorišče. V glasovanju za veliko nagrado festivala MMS so enakovredno sodelovali: javnost s telefonskim glasovanjem (prek stacionarnih in prek mobilnih telefonov), občinstvo v Avditoriju (preko individualne QR kode), žirija radijskih postaj ter strokovna žirija.

Voditelji letošnjega festivala so bili trije – Lorelli Flego, ki je zvezda stalnica MMS, sta se na odru pridružila še Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač, tudi sama glasbenika in radijska voditelja. ‘Slovenski San Remo’ je sicer zaznamovala tudi velika sprememba v umetniškem vodstvu festivala, saj ga po 11 letih na čelu ni vodil slovenski pianist in pevec Slavko Ivančič, ki je s funkcije odstopil letošnjega junija. 

Letos so nastopali:

Anika Horvat in Tinkara Kovač: Do roba in še čez, San Di Ego: Človek mora imeti sanje, Tosca Beat: Colori della natura, Isaac Palma: Zdaj je čas, Nina Lampret: Modrina, Moya: Luna, Nuša Derenda: Valček, Radar: Moje meje, Ninnay: Nočem tja, BosaZnova: Želje, Žiga Jan: V laseh polno imaš soli, Mia Guček: Adrenalin.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!