Na tržnici kupila piščanca. Kar je bilo v njem, jo je presentilo

Magazin 28. Apr 202313:19 5 komentarjev
Piščanec
@jela_m_lazic/TWITTER

Srbkinja je na družbenih omrežjih delila fotografijo piščanca, ki ga je kupila na novosadski tržnici. Še sama ni bila prepričana, kaj je odkrila, ko ga je prerezala.

Stranka tržnice v Novem Sadu je na družbenem omrežju Twitter objavila fotografijo kupljenega piščanca, katerega notranjost jo je precej presenetila.

“Hči je danes kupila piščanca od registriranega prodajalca, kjer zmeraj kupuje. Ko ga je razrezala, je odkrila to. Ali kdo ve, kaj je to?” je zapisala poleg fotografije. Ta je med uporabniki Twitterja sprožila številne odzive.

Nekateri so menili, da gre za nekakšno polnjenje fileja. Drug uporabnik je medtem pojasnil, da gre za bolezen zelenih mišic, do katere pride zaradi prehitrega pitanja piščancev. Dodal je, da gre za okužbo in da je meso pokvarjeno, ter da ga je treba vrniti in prijaviti inšpekciji, piše Nova.rs.

Spet drugi uporabniki so opozorili, da takšno stanje mesa nastane, ko se meso prevečkrat zamrzuje in odtaljuje. “Če je belo meso piščanca v notranjosti zeleno, to kaže na prisotnost bakterije Pseudomonas fluorescens v mesu. Ta bakterija se lahko pojavi pri daljšem shranjevanju mesa pri temperaturah med štiri in deset stopinj Celzija ali če meso ni shranjeno pri dovolj nizkih temperaturah,” je v komentarju zapisal sledilec.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje