Najbolj ”čudaški” lepotni postopki slavnih – od pijavk do ptičjih iztrebkov

Magazin 23. Apr 202316:30
Harry Styles
Profimedia - Harry Styles

Slavni si na vse načine prizadevajo biti videti mladostno sveže in v odlični formi. Da bi dosegli želeni cilj, izkoriščajo različne lepotne trike in nekateri od njih so res bizarni.

Jennifer Lopez
Profimedia

Placenta

Če se sprašujete, kako to, da je Jennifer Lopez (53) še danes taka, kot je bila pred 30 leti, je odgovor morda v negi obraza s placento. Tako kot polovica Hollywooda tudi ona verjame, da izvleček ovčje placente deluje proti staranju in je poln aminokislin, encimov, mineralov in beljakovin, ki delajo čudeže pri pomlajevanju kože. Postopek vključuje odvzem posteljice, ki vsebuje bogate hranilne snovi, nato zamrzovanje in mešanje z gelom, ki se nato nanese na obraz, ki pa ga mora prej očistiti s pilingom in pore odpreti z LED- lučko. Harry Styles (29) naj bi ta postopek izvajal vsakih šest tednov.

Ptičji iztrebki

Tom Cruise
Profimedia – Tom Cruise

Naj se sliši še tako neverjetno, a tudi ptičji iztrebki naj bi bili pravo zlato za našo kožo. Z njimi naj bi svojo kožo na obrazu negovale tudi starodavne japonske gejše, in to že pred več kot tisoč leti. Uporabljale so iztrebke japonskih slavčkov za posvetlitev in odstranjevanje ličil. Slavčeve iztrebke posušijo, razkužijo in nato zmeljejo v prah. Bojda Victoria Beckham (48) in Tom Cruise (60) za nakup posebnih pripravkov na osnovi ptičjih iztrebkov zapravita celo premoženje.

Pijavke

Miranda Kerr
Profimedia – Miranda Kerr

Pijavke so segmentirani črvi, ki se hranijo s krvjo svojega plena in lahko v 10 do 30 minutah iz vašega obraza izčrpajo do 20 mililitrov krvi. Obrazni strokovnjaki nato vzamejo kri iz pijavke in jo načrpajo nazaj v kožo, kar pomaga doseči bolj napeto in mlajšo kožo. Priročno, kajne? Vsaj tako menita “Viktorijin angelček” Miranda Kerr (39) in igralka Gwyneth Paltrow (50).

Čebelji strup

Victoria Beckham
Profimedia – Victoria Beckham

Nege obraza s čebeljim strupom so bolj poznane kot lifting obraza v kozarcu. To je alternativa za tiste, ki ne želijo eksperimentirati z botoksom in iglami. Gre za preizkušen postopek pomlajevanja kože, ki ga je razvil “Deborah’s Heaven Skincare”, imenovan abeetoxin in je v bistvu botoks v obliki kreme. Čebelji strup vsebuje 20 znanih spojin, ki spodbujajo pomembne protivnetne, antibakterijske in pomlajevalne lastnosti kože. Ta edinstvena in nenavadna nega obraza je ustvarjena s trajnostnimi, naravnimi in organskimi sestavinami, ki pomagajo pri reševanju različnih težav, kot so poškodbe zaradi sonca, staranje in pigmentacija. Na učinkovitost tega tretmaja prisegajo vojvodinja Kate Middleton, Victoria Beckham in Gwyneth Paltrow.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.