Najbolj zvezdniški in trendni festival na svetu – Coachella

Magazin 20. Apr 202209:00
Paris Hilton
Profimedia

Coachella je glasbeni festival, ki vsako leto v kalifornijsko puščavo v mesto Indio privabi obiskovalce z vsega sveta. Slavni glasbeniki dobivajo vrtoglave honorarje, številni zvezdniki pa se tam enostavno morajo pokazati … Kot na primer Paris Hilton.

Začetki festivala segajo v leto 1993, ko se je vodja rok zasedbe Pearl Jam, Eddie Vedder (57), odločil sodelovati pri bojkotu družbe Ticketmaster, ki so jo obtožili monopola na odrih južne Kalifornije. Takrat je organiziral koncert v Empire Polo klubu v mestu Indio, ki se ga je udeležilo 25 tisoč ljudi. Nato pa je festival iz leta v leto rasel. Na njem so nastopala že slavna imena, kot so The Chemical Brothers, Underworld, Pixies, Radiohead, The Cure, Nine Inch Nails, Daft Punk in Massive Attack.

Maneskin
Profimedia

Tudi letos po dveletnem premoru se je festival vrnil v vsem sijaju. Odvija se od 15. do 24. aprila. Na njem so nastopili tudi famozni italijanski zmagovalci San Rema, Måneskin, in dodobra zažgali. Nastopil je tudi vrhunski The Weeknd (32), ki naj bi za to dobil vrtoglavih 8 milijonov dolarjev. Zvrstila pa se bodo še številna slavna imena glasbe: Billie Eilish (20), Swedish House Mafia, Harry Styles (28) in še bi lahko naštevali.

Nicole Scherzinger in Thom Evans
Profimedia

Coachella pa ni samo glasba, je tudi modni stil. Obiskovalci kar tekmujejo, kdo bo bolj v trendu. Zvezdnice pa nekako napovedujejo modne trende, kot na primer glasbenica Nicole Scherzinger (43), ki je festival obiskala v družbi svojega izvoljenca Thoma Evansa (38). To, kar vidimo na Coachelli, nemalokrat postane pravi modni trend.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.