Najlepši adventni sejmi v naši neposredni bližini

Magazin 23. Nov 202212:45
advent Zagreb
Turistična zveza Zagreb

Bliža se praznični december, ko se z velikim veseljem sprehodimo po okrašenih mestnih ulicah in si na adventnih stojnicah privoščimo kuhano vino. Da bo odločitev letos še lažja, smo pripravili kratek seznam treh prekrasnih adventnih sejmov, ki jih v decembru velja obiskati.

Nekateri se nahajajo v naši neposredni bližini, tik za mejo, spet za druge boste potrebovali nekaj več časa. Kljub temu pa so prav vsi dosegljivi z avtomobilom.

Zagreb

Glavno mesto Hrvaške je kar tri leta zaporedoma dobilo naziv mesta z najlepšim prazničnim dogajanjem.  Zagrebški advent je res nekaj posebnega, saj se celotno mesto ovije v božični duh, okrasitev pa vas spremlja na vsakem koraku. Od ledenega parka z velikim drsališčem na prostem, številnih spremljevalnih dejavnosti, kot so koncerti in likovne delavnice. Vsako leto skrbno določijo rdečo nit adventnega dogajanja, letošnje poteka pod sloganom Občutite svetlobo.

Dunaj

Tudi brez Dunaja ta seznam ne bi bil popoln. Avstrijska prestolnica se lahko pohvali s pestrim adventnim dogajanjem, od številnih sejmov na različnih znamenitih lokacijah do spremljevalnega programa. Dogajanje na Dunaju se začne že v sredini novembra in poteka vse do konca decembra, mesto pa se ob tem spremeni v pravo pravcato pravljično deželo.

Budimpešta

Budimpeški adventni sejem si je letos prislužil naziv najlepšega božičnega sejma v Evropi. Letošnje praznično dogajanje v madžarski prestolnici bo potekalo pod sloganom V ljubezni in varnosti, glavno dogajanje pa je zgoščeno ob baziliki. Tam se predstavi več kot 100 razstavljavcev in kulinaričnih ponudnikov s svojimi dobrotami, na pročelju bazilike pa se vsako leto poigrava prav poseben svetlobni šov. V skladu z božično tradicijo vsako adventno nedeljo na velikem adventnem venčku prižgejo novo svečko.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.