Najstarejša še živeča mačka na svetu: vpisala se je v knjigo rekordov

Magazin 25. Nov 202220:15
Flossie, najstarejša mačka na svetu
Foto: PROFIMEDIA

V Guinnessovo knjigo rekordov se je s prav posebnim mejnikom uvrstila mačka Flossie. Je namreč najstarejša še živeča mačka na svetu, ki trenutno živi v Veliki Britaniji pri svojem četrtem lastniku.

V Veliki Britaniji živi trenutno najstarejša mačka na svetu, so ugotovili pri Guinnessovi knjigi rekordov. Mačka z imenom Flossie je stara skoraj 27 let, kar je enako 120 človeškim letom, poroča CNN. Britanska črno-rjava mačka je svoje mesto dobila tudi v Guinnessovi knjigi rekordov.

Flossie je prvih nekaj mesecev svojega življenja leta 1995 preživela na ulicah v bližini bolnišnice v Liverpoolu, piše CNN. Tam jo je posvojila ena izmed zaposlenih v bolnišnici. Današnja rekorderka po starosti je pri njej živela deset let, ko pa je prva lastnica umrla, je Flossie svoj dom našla pri sestri pokojne in tam živela 14 let.

Po smrti njene druge lastnice je danes najstarejša mačka na svetu tri leta živela pri njenem sinu, nato pa so jo poslali v zavetišče. Tam so ob pregledu njene zdravstvene kartoteke ugotovili, da je mačka stara skoraj 27 let.

Avgusta letos pa je Flossie dobila svojo četrto lastnico. Posvojila jo je Vicki Green, ki je za CNN povedala, da je mačja rekorderka kljub starosti še vedno ljubeča in igriva.

Najstarejša mačka, ki je kdajkoli živela, je dopolnila 38 let in tri dni, umrla pa je leta 2005.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar