Namesto, da bi igralka slavila velik uspeh, se je skrivala v hiši

Magazin 30. Apr 202317:19
Gwyneth Paltrow
Profimedia

Leta 1998 je Gwyneth Paltrow prejela oskarja za glavno vlogo v filmu Zaljubljeni Shakespeare. Po tem se je tri tedne skrivala v hiši svojih staršev.

Namesto, da bi slavila velik uspeh, kot je oskar, se je takrat 26-letna Gwyneth Paltrow, ki zdaj šteje 50 let, skrivala v hiši staršev v Santa Monici. “Bilo je tako intenzivno. Osamljenost je prava beseda, res je bilo nenavadno,” danes priznava igralka.

“Bil je čuden in nadrealističen čas. Nekako vam je nerodno, da ste bili nominirani za oskarja, imate sindrom sleparja in si rečete, da ne morete verjeti, kaj vse se dogaja. Nisem verjela, da sem tako dobra igralka. Bolj se mi je zdela, da me vsi sovražijo,” na veliko začudenje vseh danes pripoveduje Gwyneth.

Čeprav je leta 1999 s filmom ‘The Talented Mr. Ripley’ (Nadarjeni gospod Ripley, op. p.) dokazala, da je dobra igralka, je njena negotovost vplivala na njeno kariero. Po večkrat nagrajenem ‘Zaljubljenem Shakespearju’ je bila deležna vse manj pozornosti, pohvale kritikov pa so počasi pojenjale.

Gwyneth Paltrow
Profimedia

Pozneje je povedala, da ni bila pripravljena na pritisk, ki je prišel po podelitvi oskarjev, kar je privedlo do nekaj slabih odločitev glede vlog.

Na žalost zmaga na nek način pomeni tudi prekletstvo in v primeru Gwyneth Paltrow ta stavek zelo drži. Takrat je Gwyneth imela vse – slavo, denar in status. A še vedno je bila nesrečna.

Pravzaprav je že pred oskarjem spoznala, da je igralstvo ne izpolnjuje toliko, kot si je želela. Še več, ta danes 50-letna ženska se je takrat vprašala: “Kdo sem v resnici?” in “Kaj je moj namen v življenju?”

Že v devetdesetih, na vrhuncu svoje kariere, je začela razumeti, da je Hollywood ne bo trajno in globoko izpolnil. O tem je odkrito spregovorila v prvi epizodi svoje uspešnice na Netflixu ‘The Goop Lab With Gwyneth Paltrow’.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje