Delila je trik za odstranjevanje vlage in navdušila: potrebujete le dve stvari

Navdih 12. Nov 202307:21 1 komentar
Vlaga v domu
Foto: PROFIMEDIA

Vlaga nastane, ko topel zrak v notranjosti pride v stik s hladno površino. Če ne ukrepamo pravočasno, se lahko hitro pretvori v plesen in ogroža zdravje. Uporabnica na družbenem omrežju TikTok je delila enostaven nasvet, kako se lahko nadležne vlage za vedno znebite.

Ob prihodu hladnejših dni je težko preprečiti nabiranje vlage. A obstaja nekaj učinkovitih in poceni metod za reševanje te težave, poročanje britanskega Mirrorja povzema Citymagazine.danas.rs.

Uporabnica družbenega omrežja TikTok je tako z javnostjo delila nasvet, kako se znebiti vlage z okenskih polic. Za tik, ki ga je z njo delila njena njena mama, potrebujete le dve stvari – sol ali mačji pesek.

V plastično posodo stresite sol in jo položite na okensko polico. Sol bo absorbirala vlago. Uporabnica je na TikToku pokazala, kako je sol videti po približno petih tednih. Ko sol postane grudasta in mokra je pravi čas, da jo zamenjate. “Posodo lahko malo stresete. Ugotavljam, da to pomaga,” je dodala v posnetku.

Podobno je z mačjim peskom, ki ga napolnite v nogavico. Po enem tednu nogavico preverite, in če je prepojena z vlago, jo zamenjajte. Na posnetku je ženska pokazala, kako nogavica zgleda po enem tednu, ker pa je bila ta še uporabna, je zgolj zamenjala njeno stran. Svetovala je še, da škatlo oziroma nogavico redno preverjate in bo vse v redu.

Mnogi uporabniki TikToka so bili nad njenimi preprostimi nasveti navdušeni. “To je neverjetno. Ali sol menjaš vsakih vsakih pet tednov?,” jo je vprašala ena izmed uporabnic, na kar ji je ženska odgovorila, da zgolj redno opazuje, kako mokro je območje. “V nekaterih prostorih je treba pogosteje menjati kot v drugih,” je dodala. Nek drug uporabnik pa je zapisal, da je v avtomobilu uporabil trik z nogavicami. “Res deluje. To sem leta počel v statičnih prikolicah. Tudi sol deluje zelo dobro,” je zapisal.

Torej, če vas na oknih moti vlaga, potem mogoče ni odveč, da tudi sami uporabite ta enostaven in poceni trik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje