Drugačen tatarski biftek. S sestavinami, ki vas bodo vse presenetile

Navdih 24. Dec 202316:23 0 komentarjev
veganski tatarski biftek
Foto; Ticho's table/FACEBOOK

Malce drugačen tatarski biftek s sestavino, ki bo marsikoga presenetila.

Čeprav mnogi prisegajo, da tatarski biftek ne more biti brez mesa, pa si tovrstne variante že uspešno utirajo pot na jedilnike in mize ter dopolnjujejo navadne ali slavnostne in praznične mize. Recept za veganski tatarski biftek, narejen iz leče, smo vam že ponudili, tokrat pa vam ponujamo še enega. Zanj boste med drugim potrebovali orehe in črn fižol.

Sestavine:

1 skodelica (90 g) orehovih jedrc

dobra pest (25 g) svežega peteršilja

dobra pest (25 g) sveže mete

1 pločevinka črnega fižola (400 gramov)

2 stroka surovega česna

½ žličke dimljene paprike v prahu

1 žlica sojine omake

½ limone, samo sok

2 žlici (70 g) paradižnikove mezge ali koncentrata ali nekaj kosov sušenega paradižnika v olju

½ žličke fine morske soli

¼ žličke po možnosti sveže mletega črnega popra ali kajenskega popra ali drobno nasekljanega čilija

2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja

1 žlica gorčice (po želji)

1 žlička kaper (po želji)

Priprava:

Orehe v kuhinjskem robotu ali možnarju zdrobite, dokler ne dobite enakomernega drobljenca, ne pa drobnega prahu ali paste. Dodajte drobljenec v skledo za mešanje.

Fižol iz pločevinke odcedite, temeljito operite in odcedite do suhega in ga dodajte orehom.

Česen na drobno sesekljajte in ga dodajte v posodo za mešanje.

Operite in osušite meto in peteršilj. Najdebelejše peclje odstranite, nasekljajte pa samo liste in jih dodajte v posodo.

Nasekljajte tudi čili, sušene paradižnike in kapre ter jih dodajte mešanici.

Dodajte vse preostale sestavine in jih pretlačite s tlačilko za krompir. Tako kot pri orehih tudi pri fižolu ohranite nekaj teksture oz. pazite, da ne ustvarite gladke paste. Dobljeno mešanico prestavite v posodo za shranjevanje in pustite v hladilniku čez noč ali vsaj nekaj ur, da se drobljenec napije sokov.

Uporabite ga lahko kot klasičen tatarski biftek ali kot predjed, z njim lahko napolnite zelenjavo ali pa ga dodate pici, piše avtor recepta na spletni strani tchostable.com.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!