Ferrari v letu 2023 s kar štirimi novostmi, tu so prve podrobnosti

Navdih 25. Feb 202314:45
Ferrari
Profimedia

Obetajo si še eno odlično leto, ki bi ga lahko kronali z več kot milijardo evrov čistega dobička.

Italijanska znamka je namreč leto 2022 zaključila bolje kot kadarkoli. Prodali so 13.221 novih avtomobilov, čisti prihodki pa so narasli na 939 milijona evrov. Tudi zato so se v podjetju odločili, da zaposlene nagradijo z bonusom v vrednosti 13.500 evrov. A italijanska znamka si v luči prihoda modela Purosangue na trg obeta še več. Za to pa ne bo skrbel zgolj novi SUV (oznaka, ki se je v Maranellu sicer močno otepajo), saj prihaja kar nekaj drugih novosti.

Verjetno najpomembnejša med njimi je nova različica modela Roma, ki naj ne bi imel strehe. Kje v ponudbi bo nastanjena, namreč vsaj zaenkrat ostaja skrivnost. Po nekaterih podatkih naj bi namreč nadomestila model Portofino M (za kar je sicer že nekoliko zgodaj), po drugih pa naj bi bila Roma v izvedbi brez strehe postavljena v ponudbo pod Portofina. Ob visoki rasti cen Ferrarijev si italijanska znamka brez težav lahko privošči nov vstopni model.

Ferrari Daytona SP3 Ferrari Daytona SP3
Ferrari

Zamaskirano Romo sicer fotografi že nekaj časa videvajo na cestah blizu tovarne, pri čemer pa ne gre za novinca v ponudbi, temveč za testno ”mulo”, pod pokrovom katere se skriva mogočen 12-valjnik. Šlo naj bi za pogonski sklop, ki ga pri Ferrariju razvijajo za potrebe naslednika modela 812, ki se počasi poslavlja. Več podrobnosti o tem vozilu zaenkrat sicer ostaja skritih.

O četrti novosti zaenkrat ni znanega še ničesar, špekulacije pa kažejo, da bi šlo lahko za nov maloserijski model, kakršni so Icona, SP1, Sp2 in SP3. Ferrari je namreč v zadnjem obdobju zelo naklonjen proizvodnji maloserijskih modelov, namenjenih najbolj zvestim kupcem, ki za svoje nove ”igrače” brez težav odštejejo astronomske zneske. Lahko pa je govora tudi o nasledniku modela La Ferrari.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.