
Božanska marmelada vas bo popeljala nazaj v otroške dni.
Oglaševanje
Hitra jagodna marmelada, ki vas bo z božanskim okusom popeljala v otroštvo.
Sestavine:
Oglaševanje
2 kg jagod
1 kg sladkorja
sok polovice limone (po želji)
Priprava:
Jagode temeljito operemo in prerežemo na polovice. V večji lonec najprej položite polovico jagod, nato posujte s polovico sladkorja, nato dodamo preostanek jagod in nanje potresemo še preostali sladkor.
Oglaševanje
Lonec postavimo na štedilnik in kuhamo na srednji temperaturi, medtem pa neprestano mešamo. Med kuhanjem ves čas odstranjujemo peno, ki se nabira na vrhu, piše Krstarica.
Proti koncu kuhanja (po želji) del jagod zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo bolj enotno teksturo. Zmes kuhamo toliko časa, da se zgosti. Gostoto preverimo tako, da na krožnik damo dve žlici marmelade in pustimo, da se ohladi. Če marmelada spolzi z žlice v enem kosu in ni tekoča, je pripravljean.
Še vročo prelijemo v sterilizirane kozarce, jih dobro zapremo in postavimo v pečico, ogreto na 90 stopinj Celzija za 90 minut. Kozarce pustimo v pečici, dokler se skupaj z njo popolnoma ne ohladijo – najbolje čez noč. Na ta način bo marmelada ohranila izjemno aromo in dolgo obstojnost.
Oglaševanje
Namig:
Za še bolj svež okus lahko dodate sok limone, ki hkrati pomaga pri želiranju in podaljšuje obstojnost džema.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Najbolj brano
Oglaševanje
Oglaševanje
Najnovejše
Oglaševanje