Katerih oblačil ne smete nikoli prati v pralnem stroju?

Navdih 08. Feb 202405:10 0 komentarjev
pranje perila
Profimedia

Nekaterih oblačil nikakor ne bi smeli prati v stroju, saj si boste s tem naredili več škode kot koristi. Katera oblačila so to?

Nedrčkov nikakor ne bi smeli dati v stroj, saj lahko podporne žičke poškodujejo boben, zaponke pa strgajo druga oblačila, ki jih perete skupaj z nedrčki. Ker pa so ti po navadi iz zelo občutljivih tkanin, se lahko v stroju poškoduje tudi nedrček, zato ga je bolje prati na roke, piše Klix.ba.

V pralnem stroju prav tako ne bi smeli prati kravat, saj je večina narejena iz občutljivih materialov, zato lahko med hitrim pranjem izgubijo obliko ali obarvajo druga oblačila.

Previdnost pa ni odveč tudi pri ostalih oblačilih. Pri hlačah, srajcah, jopicah … zapnite vse gumbe in zaprite zadrge, saj bi se lahko v nasprotnem primeru zataknili v stroju, posledično bi se poškodovala tudi oblačila.

Oblačil z okrasnimi elementi, kot so bleščice, biseri in kamenčki, pa ne perite v pralnem stroju, ampak na roke, da se ne zataknejo ali poškodujejo stroja.

Večina svilenih izdelkov zaradi visokih temperatur in centrifug, ki lahko uničijo občutljivo tkanino, zahteva kemično čiščenje ali nežno ročno pranje. Ker pa se svilena oblačila lahko strgajo ali izgubijo obliko, jih je zato bolje prati ročno, še poroča Klix.ba.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!