Koliko detergenta zares potrebujete za pranje perila?

Navdih 25. Apr 202307:15 1 komentar
Pralni prašek, detergent
PROFIMEDIA

S količino detergenta pri pranju oblačil močno pretiravamo, trdi Tiktokerka. Že veliko manjša količina je povsem dovolj za čista oblačila.

Kanadčanka Melissa Pateras na Tiktoku objavlja nasvete in trike, s katerimi lahko izboljšamo, olajšamo ali/in pocenimo vsakdanje gospodinjske opravke – predvsem tiste v zvezi s pranjem perila ali posode.

Dve žlici sta čisto dovolj

Med gostovanjem na kanadski televiziji CTV je tako zatrdila, da pri pranju perila uporabljamo veliko preveč pralnega praška oz. detergenta. “Če verjamete ali ne, potrebujete le dve jedilni žlici tekočega detergenta,” je zatrdila v oddaji, “in to ne glede na količino perila, ki jo imate v bobnu pralnega stroja.”

Večinoma pri pranju količino detergenta merimo v “zamaških” plastenke oz. sledimo navodilom, napisanim na njej. In količina, detergenta, ki ga svetujejo proizvajalci, so veliko večje od dveh jedilnih žlic. Melissa je to nazorno pokazala, ko je primerjala zamašek z običajno količino detergenta s tistim, v katerega je nalila le dve jedilni žlici.

@yourmorningctv Do you know how much laundry detergent you’re ACTUALLY supposed to use? @Laundrytok | Melissa Pateras filled us in – and you wont believe it! #laundrytok #tips #hacks #wow #fabricsoftener #laundrydetergent ♬ original sound – CTV Your Morning

“Sprogramirani smo tako, da verjamemo, da potrebujemo več detergenta, ker več detergenta pomeni tudi bolj čisto perilo. Proizvajalcem detergentov pa je to seveda všeč, saj to zanje pomeni več denarja,” pravi Melissa. Dodaja še, da, da se višek detergenta nalaga tako na oblačilih kot v pralnem stroju. “Ohranite oblačila, prihranite denar,” še dodaja na koncu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje