Ne veste, kam s kunami? Lahko jih zamenjate za burek

Navdih 07. Apr 202309:34 0 komentarjev
burek, olimpija
Tadeja Lepoša

V ljubljanski okrepčevalnici Burek Olimpija lahko burek namesto z evri plačate s kunami. "Burekuna" je edina menjalnica na svetu, kjer lahko kune menjate za burek, so k akciji pozvali vse ljubitelje bureka. Zbran denar bodo podarili v dobrodelne namene.

“A kam s kunami, ki se skrivajo v žepu kopalk ali pod avtosedežem? Lahko jih zamenjate na banki. Lahko pa greste z njimi na burek.” Tako Burek Olimpija na svoji Facebook strani poziva k dobrodelni akciji, ki so jo poimenovali “Burekuna”.

Vse navdušence nad jedjo, ki izvira iz turške kulinarike, vabijo, da izbran burek namesto z evri plačajo s kunami, ki so mnogim ostale, potem ko se je Hrvaška 1. januarja letos poslovila od svoje valute in jo zamenjala z evrom.

Nekatere slovenske banke sicer še vedno omogočajo zamenjavo kun v evre.

Akcija poteka pod sloganoma #ZaDoberNamen in #skupajsmomocnejsi. Celoten znesek v kunah, ki ga bodo na tak način zbrali pri Bureku Olimpija, bodo namreč namenili v humanitarne namene. Denar bodo podarili družinam v stiski, ki si poletni dopust težje privoščijo, so še sporočili.

Menjalni tečaj je znan vnaprej: za en burek je treba odšteti 23 kun. Kune bo v prodajalnah Burek Olimpija mogoče menjati še do 15. aprila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!