Kupil kompleks s 24 stanovanji in ga podaril materam samohranilkam

Navdih 09. Jan 202409:53 8 komentarjev
rick steves
Posnetek zaslona/KING 5 Seattle/YOUTUBE

Rick Steves je ameriški potopisec, pisatelj, aktivist in televizijski voditelj, ki je po vsem svetu znan po svojih knjigah in videih, pa tudi po dobrih delih.

Eno njegovih “najboljših” dobrih dejanj je bil nakup stanovanjskega naselja, ki ga bo podaril materam brez doma. Ta kompleks na čudoviti lokaciji je kupil, prenovil in se ga odločil podariti materam, ki se zdravijo od odvisnosti, oziroma tistim, ki nimajo svojega doma.

“Pravkar sem YWCA (ang. The Young Women’s Christian Association) podaril stanovanjski kompleks, vreden štiri milijone dolarjev (3,65 milijona evrov) za brezdomne ženske in otroke,” je tedaj dejal Rick Steves in pojasnil, da gre za kompleks, v katerem je 24 stanovanjskih enot.

Kot je še dodal, si je resnično želel, da bi to nastanitev uporabljale matere samohranilke, ki so se zdravile zaradi hude odvisnosti od drog. Zaradi tega so jim bili otroci odvzeti, zdaj pa so pripravljene ponovno pridobiti skrbništvo nad njimi ter zaživeti novo življenje, poroča Jutarnji list.

“Predstavljajte si veselje ob spoznanju, da lahko zagotovim preprosto dvosobno stanovanje za mamo, ki se je borila, da bi svoje življenje spravila nazaj v ustaljene tirnice, in njene otroke. Zame je to še posebej plemenito ali sočutno dejanje, gre le za premišljeno uporabo mojega kapitala,” je še pojasnil Steves.

Krščansko združenje mladih žensk YWCA je neprofitna organizacija, ki se osredotoča na opolnomočenje mladih žensk in deklet v več kot 100 državah po svetu. Svetovni urad ima trenutno sedež v Ženevi v Švici, sedež neprofitne organizacije pa je v Washingtonu.

Rick Steves pa je od leta 2000 do 2020 na javni televiziji vodil popotniško serijo in leta 2005 v mestecu Lynnwood v okrožju Snohomish v Washingtonu kupil stanovanjski kompleks s 24 bivalnimi enotami. “Pred dvajsetimi leti sem se domislil sheme, po kateri svojih pokojninskih prihrankov ne bi nalagal v banko, da bi dobil obresti, ampak v poceni stanovanja, v katerih bi lahko nastanil sosede, ki se borijo za preživetje,” je zapisal v objavi na svojem blogu in dodal, “namesto da bi pobiral najemnino, bi bil moj ‘dohodek’ veselje, da lahko nastanim ljudi, ki so sicer obupani.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje