Moški delil trik za odvijanje kuhinjske folije in navdušil: “Genialno” (VIDEO)

Navdih 17. Dec 202305:50 0 komentarjev
Folija
Foto: Posnetek zaslona/Robbie Bell/TIKTOK

Aluminijaste kuhinjske folije se ob prvi uporabi, če nam jih ne uspe pravilno odviti, začnejo trgati. Pogostokrat kar na več koncih. Uporabnik družbenega omrežja TikTok pa je s svetom delil preprost trik, s katerim lahko folijo rešimo in je ne vržemo v koš.

Nove aluminijaste kuhinjske folije so pogostokrat zapakirane tako, da imajo na sredini nalepko, ki jo zaščiti pred odmotavanjem.

A prav ta nalepka mnogim postane trn v peti, saj se prav lahko zgodi, da ob njenem odstranjevanju ponesreči pretrgamo folijo. In ko želimo pretrgani del odtrgati od zvitka, se ta trga še bolj. Na koncu lahko pri tem vztrajamo tako dolgo, dokler cele folije ne pretrgamo na več slojev, da je ta na koncu povsem neuporabna.

A obstaja precej enostaven trik, s katerim se boste temu končno lahko naredili konec. Uporabnik Robbie Bell je na družbenem omrežju TikTok pokazal, kako kuhinjsko folijo zaščititi pred nadaljnjim trganjem.

Kot je razvidno iz posnetka, je vse, kar morate storiti, da odtrgate kos narobe pretrganega dela, ki ga nato zmečkate v kroglico. To pa nato podrgnete po zataknjenem delu folije. Ta se bo odtrgala, vi pa boste končno dobili cel zavoj folije, ki jo boste lahko normalno uporabili.

@robbiebell8 Best kitchen hack ever by my boy Shaun Hurrell @barriocomida one of the UK’s best chefs. #kitchenhack #cookinghack #foodhack ♬ original sound – 🔪 Robbie Bell 🥘

Zmečkane krogle folije pa vam ni treba takoj zavreči, temveč jo raje pred pranjem dajte v pomivalni stroj, saj bo poskrbela za sijočo posodo. Nad trikom so bili navdušeni številni uporabniki, ki so se pod objavo moškemu zahvaljevali, saj da je to res uporaben kuhinjski nasvet. “Genialno,” je med drugim nekdo zapisal v komentarjih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!