Na dražbo gre formula Michaela Schumacherja z VN Brazilije 2000

Navdih 27. Mar 202309:00 0 komentarjev
dražba formule michaela schumacherja
Profimedia

Dirkalnik Michaela Schumacherja bo na dražbi 3. aprila. Formula s pogonom V-12 je Schumacherja leta 2000 popeljala do zmage na VN Brazilije. S tem avtomobilom je osvojil tudi štartno mesto na VN Monaka.

Dirkalnik F1 Michaela Schumacherja z njegove tretje zmage v svetovnem prvenstvu bo šel na dražbo naslednji mesec. Ferrari sedemkratnega prvaka F1, ki mu je leta 2000 pomagal do naslova, je zdaj na voljo na zaprti dražbi v Hongkongu.

Kot poroča častnik Mirror, bo Schumacherjev dirkalnik Ferrari F2000 – Chassis 198 – na dražbi RM Sotheby od 3. do 12. aprila. Vozilo nemške dirkaške ikone naj bi doseglo ekstremno ceno, potem ko je njegov dirkalnik leta 2003 postal najdražji avtomobil F1 moderne dobe, kar jih je bilo kdaj prodanih – in revolucionarno vozilo, ki mu je pomagalo osvojiti prvi naslov svetovnega prvaka pri Ferrariju, ima podoben prestiž.

dražba formule michaela schumacherja
Profimedia

Šasija je bila ključnega pomena pri ponastavitvi nivoja inženiringa in zmogljivosti za svoj čas, kar je postavilo nov okvir za začetek obdobja prevlade Scuderie v F1. Legendarni Schumacher je z motorjem V-12 popeljal dirkalnik do zmage na Veliki nagradi Brazilije, hkrati pa si je v Monaku v tem vozilu zagotovil redek najboljši položaj.

dražba formule michaela schumacherja
Profimedia

Sprva je bil zasnovan kot Ferrarijev rezervni avto, vendar je bil uporabljen, potem ko je Schumacher utrpel škodo na začetku sezone in ga popeljal do prve od petih zmag za zgodovinsko italijansko ekipo. “V panteonu motošporta ni večjega imena od Ferrarija in le malo bolj odlikovanih ali slavnih voznikov od Michaela Schumacherja,” piše v opisu RM Sotheby pred dražbo.

dražba formule michaela schumacherja
Profimedia

Sicer je minilo že 9 let od tragične nesreče nekdanjega prvaka F1, ko se je tragično poškodoval na smučanju. Od takrat se pojavljajo številna ugibanja o njegovem zdravju, saj je njegova družina o tem zelo zadržana. Schumacher je 3. januarja dopolnil 54. let. Njegov sin Mick je ob rojstnem dnevu dirkaške legende delil fotografijo sebe in očeta. Na svojem domu v Glandu v Švici še vedno nadaljuje rehabilitacijo. Še najbolj optimistična novica je prišla od vodje F1 Bernieja Ecclestona, ki je nedavno za Express dejal, da pričakuje, da bo Michael nekega dne lahko sam odgovarjal na vprašanja o svojem zdravju. Rekel je: “Trenutno ga ni z nami. Ko pa bo bolje, bo odgovoril na vsa vprašanja.”

dražba formule michaela schumacherja
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.