Namesto mehčalca v pralni stroj dodajte to: oblačila bodo dišala več dni

Navdih 16. Jun 202405:27 1 komentar
pralni stroj
Foto: PROFIMEDIA

Večina mehčalcev vsebuje škodljive kemikalije in so poleg tega tudi dragi. Namesto njih lahko uporabite cenovno ugodnejše, zdravju prijaznejše in učinkovitejše sredstvo. Vaše perilo bo sveže dišalo in bo mehkejše bolj kot kdajkoli prej.

Obstaja način, kako se izogniti kemikalijam in na ekološki način oprati perilo, da bo dolgo sveže dišalo in bo mehkejše kot kdajkoli prej. Ti dve sestavini sta odlična naravna nadomestka, piše Krstarica.

Kis

Kis ni le odličen za čiščenje kopalnice, odstranjevanje madežev iz likalnika, mikrovalovne pečice in hladilnika, ampak ga lahko uporabite tudi kot mehčalec. Priporočljivo je uporabiti jabolčni ali destilirani alkoholni kis. V predal za mehčalec vlijte največ tri žlice kisa. Tako perilo ne bo dišalo po kisu, ampak bo postalo izjemno mehko in žametno.

Eterična olja

Če uporabljate mehčalec zaradi vonja, obstaja naravna alternativa. Dišeča, nežna in opojna eterična olja, ki se uporabljajo v kozmetiki, masažah in za osvežitev prostorov, lahko tudi vašemu perilu dodajo čudovit vonj. Zmešajte od dve do tri žlice izbranega eteričnega olja z dvema skodelicama kisa. Dobro premešajte in mešanico uporabite kot klasičen mehčalec tako, da jo vlijete v pralni stroj.

Za svež vonj uporabite eterično olje evkaliptusa in mete; če želite, da vaše perilo diši, kot da ste ga nadišavili s parfumom, dodajte mandljevo olje, za čist in nežen vonj pa je idealna sivka.

BONUS VIDEO:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje