
Včasih so na videz zapletene jedi zelo enostavne za pripravo, tudi za tiste, ki redko stopijo v kuhinjo. Z malo truda lahko pripravite slastne njoke s špargljevo omako in hrustljavo panceto.
Oglaševanje
Če iščete jed, ki vas bo nasitila in hkrati popestrila običajne obroke, so njoki s šparglji in panceto odlična izbira za vas.
Kot piše hrvaški Punkufer, naj vas ne bo strah pripraviti domačih njokov, saj je recept tako preprost, da bo uspelo tudi tistim, ki se v kuhinji ne znajdejo.
Oglaševanje
Sestavine
- 900 gramov krompirja
- 1 stepen jajčni rumenjak
- 160 gramov moke
- 110 gramov pancete
- 60 mililitrov ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 rumena čebula
- 450 gramov svežih špargljev
- sol po želji
- črni poper po želji
Priprava
Krompir položite v velik lonec in dodajte toliko vode, da bo segala približno dva prsta nad njim, nato pa jo zavrite. Ko voda zavre, znižajte temperaturo in krompir med kuhanjem občasno pomešajte, dokler ni mehak. Krompir kuhajte približno od 22 do 25 minut. Dobro ga odcedite in počakajte, da se nekoliko ohladi, nato pa ga pretlačite, da dobite gladek pire.
Oglaševanje
Krompir enakomerno razporedite po čisti delovni površini in počakajte deset minut, da se ohladi do sobne temperature. H krompirju dodajte 80 gramov moke, sol in rumenjak. Z gumijasto lopatico zmes večkrat prepognite, nato pa ji dodajte preostalo moko in jo zgnetite v gladko testo.
Testo razdelite na osem enakih delov in vsakega posebej zvaljajte v klobaso, široko približno dva centimetra, in jo narežite na kose, dolge od enega in pol do dva centimetra. Njoke nato položite na pekač, ki ga obložite s peki papirjem in moko.
V loncu zavrite osoljeno vodo, zatem pa vanjo večkrat dodajte njoke in počakajte, da priplavajo na površje, nato pa jih kuhajte še eno minuto. Pri tem si za pripravo omake prihranite pol skodelice vode.
Oglaševanje
Ponev segrejte na srednji temperaturi, nato vanjo stresite narezano panceto in jo občasno pomešajte. V ponvi jo pustite približno 6 minut oziroma dokler ni hrustljava, nato pa jo položite na stran.
Za pripravo špargljeve omake najprej v ponev dodajte olje, nato pa vanjo stresite narezano čebulo in jo pražite od 3 do 4 minute. Dodajte še narezane šparglje, poper in sol ter vse skupaj občasno premešajte. Počakajte, da šparglji postanejo svetlo zeleni, nato pa v ponev dodajte še njoke in prihranjeno skodelico vode. Vse skupaj kuhajte in nenehno mešajte še dve minuti, nato pa jedi dodajte hrustljavo panceto in jo postrezite.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Najbolj brano
Oglaševanje
Oglaševanje
Najnovejše
Oglaševanje