Pričeske: 6 načinov, kako bomo letos nosili prečko na stran

Navdih 08. Mar 202316:30
Prečka na strani
Profimedia

Na tednu mode pomlad-poletje 2023 in pri najvidnejših dekletih na družbenih omrežjih se je neizogibno laskava stranka prečka že uveljavila kot eden od močnih trendov novega leta.

Bomo leta 2023 vsi nosili prečko na strani? 6 načinov, kako jo prilagoditi glede na poteze svojega obraza.

Prečka na strani je najlažji in najhitrejši način dodajanja volumna koreninam las, zlasti pri dolgih laseh, ki so obteženi in sploščeni. Večji volumen na eni strani glave zmehča obrazne poteze, saj izbriše asimetrijo, medtem ko sredinska prečka ustvari strogo osrednjo os (ki prav tako podaljša obraz).

Estetika ”čistega dekleta”, šolarka, trend 2YK … Ne glede na vaš videz se prečka na stran prilagodi vsakemu slogu in neizogibno poveča njegov učinek.

Prečka na strani je primerna za vse vrste las ter oblike in dolžine obraza, kot kaže teh 6 načinov za njeno oblikovanje.

1. Preppy videz

Dolgi prameni las so počesani na stran, kjer lahko prosto valovijo čez ramena ali so zataknjeni za ušesom.

MIU MIU
Profimedia

2. Razmršeni lasje

Navdih za skok iz postelje … Preprosto počešite lase in jih popršite z razpršilom za teksturiranje ter počešite na stran, ne da bi vas skrbelo, ali bo vaša pričeska dovolj “urejena”.

Chloe
Profimedia

3. Fantovski videz

Pri kratkih laseh določite osnovo prečke tako, da ustvarite ravno črto od najvišje točke obrvi. Lase odrinite na stran in jih počešite s prsti.

Chanel
Profimedia

4. Estetika “clean girl”

Lasje so speti v visok ali nizek čop, s prečko na strani, kar zagotavlja eleganten in minimalističen videz ”čistega dekleta”.

Max Mara
Profimedia

5. Okrašena prečka

Za posebne priložnosti prečko posujte s kamenčki, bleščicami, biseri ali narišite preprosto barvno črto, ki še bolj poudari prečko.

umetniški sijaj
Profimedia

6. Prečka na strani na kratkem pažu

Ne glede na to, ali so lasje nežno valoviti ali premazani z gelom, prečka na strani enostavno nadgradi kratek paž, ki je včasih preveč konzervativen.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.