Trik, s katerim se boste znebili nadležnih mravelj

Navdih 05. Maj 202412:00 0 komentarjev
Soda bikarbona
Foto: PROFIMEDIA

S toplejšimi dnevi se v domovih pojavljajo mravlje. Na te pogostokrat naletimo kar v kuhinji, vendar pa obstaja povsem preprost trik, kako se jih znebiti.

Mnogi se v boj proti mravljam spravijo s pesticidi, vendar je lahko ta metoda nevarna, še posebej če imate otroke ali hišne ljubljenčke. Pesticidi lahko prav tako potencialno onesnažijo podtalnico in ubijejo metulje, čebele in druge pomembne žuželke.

Namesto tega raje poskusite z naravnimi sredstvi, ki so manj škodljiva za okolje, vas, vašo družino in vaše ljubljenčke.

Na spletu lahko najdete številne priljubljene naravne rešitve za odganjanje mravelj, kot so beli kis, limonin sok, cimet ali črni poper. Te metode so lahko učinkovite, saj te sestavine zaradi svojih močnih vonjav zmedejo mravlje, zaradi česar se težko znajdejo in manj verjetno ostanejo na tem območju. Vendar je to le kratkoročna rešitev, saj te naravne sestavine ne bodo mravelj ubile ali preprečile večje infestacije.

Namesto tega je veliko učinkoviteje uporabiti sodo bikarbono ali otroški puder.

Mravlje namreč za preživetje potrebujejo vlago. Pecilni prašek ali otroški puder pa njihovo vlago hitro vpijeta in povzročita dehidracijo. Vse, kar morate storiti, je, da tam, kjer ste opazili veliko mravelj, nasujete sodo bikarbono ali otroški puder, le previdni bodite pri uporabi v bližini trave, saj lahko izsušita zemljo, poročanje Klix.ba povzema Nova.rs.

Še boljši način, da se mravelj znebite za vedno, je, da otroški puder zmešate skupaj s sladkorjem v prahu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!