V Tajpeju se je odprl teden mode, ki je združil tradicijo z modernim dizajnom

Navdih 28. Mar 202310:15
taipei teden mode
Promocijsko gradivo

Teden mode v Tajpeju je svojo sezono jesen in zima 2023 odprl s tematsko skupinsko predstavo CrossLab, ki združuje tradicionalno izvedbo z obrtjo in modo. Sodelovalo je 7 modnih oblikovalcev in 7 tradicionalnih rokodelcev skupaj z nastopajočimi umetniki.

Otvoritvena predstava izraža DNK tega, za kar se zavzema teden mode v Tajpeju – kjer je moda več kot le del gospodarskega sistema in omogoča, da se industrija poveže s tamkajšnjo kulturo in zgodovino. Razstava je potekala pred templjem Nankunshen Daitian v Tainanu. Gre za tempelj s 360-letno zgodovino, ki predstavlja lokalno tajvansko življenje, a tudi najpomembnejše modne elemente v vsakem ključnem zgodovinskem trenutku. Jedro sodobne tajvanske mode izhaja iz tradicionalne obrtne kulture, zaradi česar je tempelj Nankunshen Daitian odlično ozadje za prikaz kolekcij, ki se poklanjajo ohranjanju tradicije v sodobnem času. Na letošnji reviji so sodelovali znani modni oblikovalci, rezultat pa je edinstven in briljanten pogled v prihodnost tajvanske mode.

taipei teden mode
Promocijsko gradivo

Znamka JUST IN XX skupaj s slikarjem tradicionalnih templjev Wu-Nan Zhuangom

Predstavitev je tretja v trilogiji navzkrižnega sodelovanja na tednu mode v Tajpeju med sodobnimi modnimi oblikovalci in tradicionalnimi rokodelci, po križanju sodobne vizualne umetnosti v sezoni pomlad in poletje 2022 in križanju avtohtonih obrti mojstrov v sezoni pomlad in poletje 2023. Tako kot pri prejšnjih crossover razstavah tudi letošnja otvoritvena razstava brezhibno združuje umetnost, rokodelstvo, kulturo in modo ter prikazuje nove in vznemirljive predloge za sodobno tajvansko oblikovanje.

taipei teden mode
Promocijsko gradivo

Znamka TANGTSUNGCHIEN v sodelovanju z lutkovnim gledališčem Tung-Hua

Taipei Fashion Week še naprej vztrajno napreduje s poudarkom na tajvanskem kulturnem ponosu kot delu načrta za ustvarjanje interdisciplinarne modne kulture. Cilj je ustvariti zapuščino, kjer se umetnost in kultura stapljata v sodobnih priljubljenih oblačilih, združuje modo s področij, kot so film, drama, popularna glasba, uprizoritvene umetnosti in tradicionalne obrti.

taipei teden mode
Promocijsko gradivo

Znamka WEI TZU-YUAN s Hsia-Sheng Chenom, mojstrom tradicionalnega vozlanja

Teden mode v Tajpeju želi postati vplivna sila za spodbujanje raznolikosti, pravičnosti in vključenosti na mednarodnem prizorišču ter sinonim za spoštovanje ročne spretnosti, negovanje talentov in spodbujanje neskončne ustvarjalnosti. Po otvoritveni reviji se bo teden mode v Tajpeju nadaljeval do 8. aprila.

taipei teden mode
Promocijsko gradivo

Znamka YENLINE v sodelovanju s kiparjem iz papirja I-Chang Chenom

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.