Zanimive ideje, kako doma ustvariti udoben in obenem čeden bralni kotiček

Navdih 27. Mar 202317:15
Bralni kotiček
Profimedia

Tudi vi radi berete, a doma še nimate svojega bralnega kotička? Za vas smo našli nekaj zanimivih idej in rešitev, ki vam morda pridejo prav.

Tudi vi najbolj uživate, ko si po službi privoščite  urico časa samo zase in lahko uživate s knjigo v roki? Pa že imate svoj bralni kotiček? Morda vam bodo naše ideje pomagale, da si ustvarite svojega.

Največji izziv so prav gotovo mansardna stanovanja, saj je tam več poševnine in zato manj priložnosti za visoke knjižne police, a tudi tu se lahko uresničijo zares ljubke ideje, med drugim tudi take, ki vam bodo prišle prav tudi tam, kjer poševnine sploh ni. Ima vaš dom okno, kjer ni radiatorja? Morda vam bo všeč ideja, da bi knjige postavili tja in zraven namestili udoben divan, ki bi bil kot nalašč za dolge bralne urice.

Če ste v stanovanju, ki ima visoke stope, izkoristite višino in police s knjigami postavite vse do vrha, tako boste pridobili kar nekaj dodatnega prostora za knjige, pogled na police, polne knjig, pa bo prav veličasten. Če boste zraven postavili še udoben kavč, so bralni užitki vsekakor zagotovljeni.

Lahko pa se odločite, da boste s knjigami “oblekli” tudi okna – vse okoli njih lahko postavite knjižne police, pod okno pa namestite blazine in si tako ustvarite prijetno bralno okolje, ki bo nudilo veliko svetlobe in kar klicalo po branju novih in novih knjig.

Idej je seveda veliko in rešitve se vedno najdejo za vse velikosti in oblike stanovanj, zato le pogumno!

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.