Nepriljubljena kombinacija nogavic in sandalov letos modna kot še nikoli prej

Magazin 19. Nov 202113:00 > 15:01
Nogavice
Profimedia

Na dolgo skrite nogavice začenjamo gledati kot na modni dodatek. Zdaj so prisotne na večini modnih pist tednov mode in so ustvarile mesto v tem vesolju modnih dodatkov.

Par nogavic je bil kot modni dodatek vedno spregledan. Pogosto brezobličen, v grobih materialih in daleč od laskavih barv je bil bolj skrit kot uporabljen, kot pravi modni kos. Toda danes ni več tako. Od zdaj so nogavice sestavni del modnega sveta. Tako kot torbica, čevlji ali kos nakita lahko vašemu stajlingu dajo ton in pridih sloga.

Nogavice
Profimedia

A da bi dosegle svoje mesto, so se morale nogavice precej boriti. Desetletja so jih ocenjevali kot nepomemben dodatek, za nekaj let so celo popolnoma izginile z naših gležnjev. Pravzaprav je francoska blagovna znamka Céline leta 2012 ena prvih predstavila videz brez nogavic.

Nogavice
Profimedia

Generacija Z pa je bila tista, ki je povzdignila nogavice in jih okronala za pravi modni dodatek. Brezpogojni ljubitelji logotipov so hitro zagrabili trend, da so lahko prikazali simbol svojih najljubših blagovnih znamk še na čem drugem kot na torbici in zimski jakni. Gibanje, ki je sčasoma navdihnilo največje oblikovalce po vsem svetu in je omogočilo, da je nogavica postala nepogrešljiv modni dodatek.

Nogavice
Profimedia

Poglejte, kako so nogavice vključili na modnih pistah in kako jih nosijo dekleta na Instagramu

Max Mara
Profimedia

Max Mara

Chloe
Profimedia

Chloé

Jacquemus
Instagram
Prada
Instagram
Leia Sfez
Instagram
Pernille
Instagram
Pernille
Instagram
Grece Ghanem
Instagram