Nikoli ne sodite samega sebe po tem podatku

Magazin 10. Apr 202216:00 0 komentarjev
ženska
Profimedia

Kaj zares določa, kako dobra oseba smo? Danes bomo namesto tega vprašanja pogledali, po čem se nikoli ne smete ocenjevati.

Če smo popolnoma iskreni do sebe, vemo, da smo najbolj kritična oseba običajno prav mi sami. Obsojamo se zaradi nepopolnega videza, slabih lastnostih, določenega vedenja in odziva … Velikokrat pa si slab ugled pripisujemo zaradi nečesa drugega: števila neuspehov in padcev. Gledamo, kolikokrat smo prizadeli najbližje in kolikokrat nismo izpolnili njihovih pričakovanj, čeprav so nam oni že zdavnaj odpustili in nas za to niso nikoli obsojali.

Raje kot padce štejte uspehe

Ne pravimo, da je to lahko, saj bi se tudi vi verjetno ob vsakem neuspehu najraje zaklenili v sobo in nikoli več pokukali iz območja udobja. Neuspehi nas zadržujejo, da bi preizkusili kaj novega, sprejeli priložnost, se soočili z novimi situacijami. Mikavno je ostati v svojem mehurčku udobja in početi le tisto, kar dobro znate, pa vendar boste tako zamudili veliko lepih trenutkov, ki se vam ponujajo. Ne nazadnje ste morali nekako spoznati svoje prijatelje in narediti nekaj novega, da ste dosegli vse uspehe do danes.

Je tako varno sploh vredno živeti življenje? Boste s takšnim načinom življenja nekoč čez veliko let zadovoljni? Pomislite na vsa obžalovanja, ki jih boste občutili.

Pasti je težko, včasih nam je nerodno in pride preizkušnja, po kateri se je zares težko pobrati. Vendar to ni razlog, da nehate preizkušati. Še naprej se trudite priti do svojih ciljev, morda boste morali le začrtati novo pot. Preizkusite vse s svojega seznama želja, spoznavajte nove ljudi, uresničite  sanje … Iz padcev pa se poskušajte česa naučiti in se temu v prihodnje izogniti. Naj ne bodo nekaj, česar se sramujete, ampak šola za življenje. Včasih se boste morali zelo potruditi za določeno stvar, vendar boste pozneje lahko toliko bolj ponosni.

Nikoli naj neuspeh ne bo nekaj, po čemer ocenjujete sebe (ali koga drugega).

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!