Nimate likalnika? Detajle na srajci lahko zlikate s tem pripomočkom

Magazin 17. Jan 202211:45
Delite:
likanje srajc brez likalnika
Foto: Profimedia

Ste na poti ali v pisarni, pa nimate pri roki likalnika? Da bi bila vaša srajca videti sveže kot iz čistilnice, ne potrebujete likalnika, temveč lahko uporabite čisto drug pripomoček.

Vsi smo radi ves čas lepo urejeni in eden od načinov, da to dosežemo, so čista in sveže zlikana oblačila. Pogosto se oblačila pomečkajo, ko smo na poti in iz kovčka prvič vzamemo oblačilo, ali na primer v pisarni, ko dlje časa sedimo. V takšnih primerih najverjetneje nimamo pri roki likalnika, morda pa imamo neki drugi pripomoček, s katerim lahko zgladimo gube, še zlasti na detajlih srajc in bluz.

likanje srajc brez likalnika
Foto : Profimedia

Ko bo naslednjič vaše oblačilo pomečkano in pri roki ne boste imeli običajnega likalnika, preverite, ali ima kdo v bližini likalnik za lase (če ga nimate sami). Tako je, njegova vroča ploska površina deluje zelo podobno kot običajni likalnik (le da nima možnosti likanja s paro), zato lahko z njegovo pomočjo zgladite tiste najbolj ”tečne” gube.

Kako to storite, si poglejte v spodnjem videu:

Z likalnikom za lase boste lahko zelo preprosto zlikali tudi tiste detajle, ki jih z običajnim likalnikom sicer težje zravnamo. V mislih imamo ovratnik, gumbnico in rokave. Celoten postopek je izredno preprost, saj samo segrejemo likalnik za lase in se lotimo pomečkanih delov. Pri tem bodimo pozorni, da likalna ploskev ne bo prevroča, saj so nekateri materiali izredno delikatni in jih tudi z običajnim likalnikom ne smemo likati na visoki temperaturi.

likanje oblačil brez likalnika
Foto : Profimedia
Komentari

Vaš komentar